Бургас няма да има независими кандидат-депутати на предстоящите парламентарни избори. Срокът за регистрация на Инициативни комитети изтече, като няма подадени документи за регистрацията на такива в РИК-Бургас, съобщиха от комисията за БургасИНФО. Припомняме, че на изборите през 2014-та година упоритост демонстрираха двама млади бургазлии – Андриан Георгиев, управител на хотел в Приморско, както и Октай Енимехмедов, станал популярен с нападението си срещу създателя на ДПС Ахмед Доган. Георгиев и Енимехмедов няколко пъти правеха опит да бъдат независими кандидат-депутати. През 2013-та Енимехмедов беше заличен, заради недостатъчно събрани действителни подписи в подкрепа на кандидатурата му, а през 2014-та година по същата причина отпадна Георгиев. На този вот Енимехмедов събра 474 гласа, което прави 0,27%.

Припомняме, че за предстоящите избори, например в Стара Загора, се кандидатира като независим кандидат Иван Матев, известен като героичния „Супер Любо“ за целите на тв реклама. Такива ентусиасти в Бургас този път липсват.

На 26 март избирателите в Бургаска област ще гласуват в 736 секции, като хората, заети в тях, ще са 6110. Гласоподавателите към момента на изготвяне на списъците, са 369 724. До този момент нито една политическа сила не е представила за регистрация листа с кандидат-депутати, като се очаква напливът да бъде в последните два дни. Крайният срок е 21 февруари.