Проверете през интернет къде ще гласувате

img

Можете да го направите и по специален телефон

Всички граждани ще могат да проверят избирателната си секция в интернет или по телефона, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Главната дирекция на МРРБ "Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГРАО) осигурява възможност на всички български граждани да направят справка в интернет или по телефон за номера на избирателната секция и мястото на гласуване за избори за Народно събрание на 26 март 2017 година.

Избирателите могат да направят проверка по следните начини:

През Интернет - на адрес http://www.grao.bg/elections/.

Сайтът предоставя и възможността да се подават "Искане за гласуване по настоящ адрес" по електронен път и да се регистрират издадените "Удостоверения за гласуване на друго място" от общинските администрации след идентификация с електронен подпис;

Чрез SMS на номер 18429. Той е единен и за трите мобилни оператора (МТел, Теленор и Виваком). Цената на SMS e 25 стотинки без ДДС. 
В текста на SMS се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за избори за Народно събрание за въведения ЕГН.

Чрез стационарен или мобилен телефон - Избира се номер 0800 1 4726. Телефонът е безплатен за цялата страна. 1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    Том
    2017-02-13 19:37:56

    И тук мобилните оператори икономисват :-) Отговорът е на латиница! Толкова ли ще им се изтъркат съоръженията ако отговорът е на кирилица. При това е в рамките на 70 знака. Апаратите, които не четата кирилица, са нелегално внесени, да го духат!

Най-новото

Актуални теми

Зрелищен арест в Бургас: Полиция арестува мъж със син „Опел”

Куче захапа 77-годишия Йордан Русев в центъра на Бургас, остави кървава диря

Огнена стихия в ж.к. Славейков, две коли горят до блок 53