Костадин Марков, РБ: Да отпадне хартиената бюлетина! Който иска да гласува, трябва да може да чете

img

Въвеждаме образователен ценз. Нашето искане е да отпадне хартиеното гласуване и да остане само машинното, ако човек иска да се справи и да гласува, то той ще трябва да може да чете, заяви Костадин Марков зам.-председател на СДС и член на Политическия съвет на РБ

Въвеждаме образователен ценз. Нашето искане е да отпадне хартиеното гласуване и да остане само машинното, ако човек иска да се справи и да гласува, то той ще трябва да може да чете, заяви Костадин Марков зам.-председател на СДС и член на Политическия съвет на РБ.

Това е свързано с конституционните задължения на всички хора. Тези, които не са го направили, няма да имат равни права с останалите, коментира още той.

Родолюбието и патриотизмът са вътрешната ни убеденост, ежедневна битка, за да се отстояват българските национални ценности и традиции. В следващия парламент РБ ще предложи Българска национална доктрина и ще настояваме да бъде приоритет на мнозинството, каза Емил Кабаиванов от СДС, кмет на град Карлово и член на НКС на РБ.

Той подчерта, че РБ ще предложи законови промени за ускореното издаване на българско гражданство за хора с българско самознание, които са част от българските исторически общности зад граница.

Реформаторският блок предвижда в програмата си въвеждане на ограничения на социални плащания за безработица за хората, които не са изпълнили конституционното си задължение да се образоват. Всеки българин има равни права и задължения към държавата, заяви пред медии Димитър Делчев от ДБГ, член на Националния координационен съвет на РБ.

Никой не може да има само привилегии. Недопустимо е групи от хора да си стоят у дома, без да са направили и минимално усилие да се образоват и да получат квалификация, и да чакат на помощи. Трябва да спрем явлението професия „на помощи“.

Дефицитът при изплащането на пари за безработица е над 120 млн лв, а близо 50% от хората с начално или по-ниско образование са безработни, други 20% с основно образование също, цитира публични данни Делчев. Нашето предложение ще спре този омагьосан кръг едно лице да не се образова, което държавата му осигурява безплатно, след това да взема помощи за безработица и да тежи на социалната система, каза още той.

Антони Тренчев от ДБГ, член на НКС на РБ, подчерта, че програмата на Блока за изборите ще внесе разум в морето от популизъм, в което, с коя от коя по-шокоращи е неизпълними идеи, се състезават останалите политически формации. Той посочи като напълно популистко наддаване  предложенията на БСП за 1 200 лв. заплати, от ГЕРБ да я качват до 1 500 лв., а бивши партньори от десницата дори да обещават пенсии от 700 лв. Проблемите в страната се сведоха от партиите до някакъв търг с явно наддаване – РБ няма да се плъзне по този див популизъм, смята още Тренчев. Той добави, че през следващата седмица РБ ще представи акцентите си в други две ключови сфери – антикорупция и сигурност.

 

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Самоубийство от любов в "Меден рудник", 26-годишният Атанас скочи от седмия етаж на бл. 100

Мярка за неотклонение на Кирил Атанасов за стрелбата в Свети Влас

Балове 2018 в Бургас - блясък, атракция и стил