Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се скара на областния управител Здравко Димитров - Зико и на кмета Иван Тотев за личностния конфликт между тях, който засяга цялостното представяне на партията на изборите, пише "Марица". Борисов е на среща с партийния актив в Пловдив.

На срещата Борисов заяви, че проблемът с мигрантите бил изцяло решен, от всички санирани блокове само един бил прокапал, а образованието било най-важното.

"Пловдив е важен град и хората трябва да знаят какво се случва тук. Кой бил по-велик - Зико или Тотев? Благодарение на организацията тук се замислям дали ще спечелим изборите. Много пъти съм казвал, че ГЕРБ няма по-голям враг от себе си", подчерта Борисов.

Борисов се обърна директно към Димитров и Тотев: "Вождове, като си тръгнете оттук, си направете ясна сметка и не се шегувам. След изборите, ще си говорим пак. Това име съм го създавал. Стягайте се, идете, разберете се, - толкоз по тази тема", заяви Борисов, който се закани да дойде още два-три пъти в Пловдив.

Целево се бие по ГЕРБ, за да се осигури максимално медийната подкрепа. От 1000 санирани блокове намериха един, че е прокапал, ама покажете какъв беше скапан тоя блок и какъв е сега, заяве Борисов при представяне на управленската програма на партията, предаде "Фокус".

"Сега Нинова ще ни прави ревизия. Искам да се прави всеки ден на всеки. От 1000 санирани блокове намериха един, че е прокапал. Ама покажете какъв беше скапан тоя блок и какъв е сега. Каква беше АМ "Тракия и каква е сега? Какви бяха мостовете, че се изтрепа народът по тях", започна да убеждава актива си Борисов.

"Проблемът с мигрантите е решен изцяло. В България има най-малко мигранти от целия Европейски съюз", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Вижте в Гърция какво става, в Унгария при Виктор Орбан, моя другар, има 30 000. При нас армията, полицията - 320 млн. Дойдох, победих и в Братислава беше ключовото заседание. Вече и Европа узря, че само през КПП-та има право да влиза чужденец. Сега укрепваме с тези 320 млн. нови автомобили, термокамери, цялата ограда се наблюдава с видеонаблюдение, всичко", заяви Борисов.

Бившият премиер, който подаде оставка на 14 ноември 2016 година, припомни коалиционната политика на втория си мандат. "Винаги съм казвал, че с патриотите работихме съвместно и заедно и тяхната подкрепа действително вършеше работа", коментира Борисов. По думите му там, където са сгрешили, ГЕРБ си поема отговорността.

Най-важното, ако погледнем и нашите възрожденци, се оказва образованието. "Трябва да сме по-умни, по образовани, квалифицирани, конкурентоспособни", заяви той. Според него, това могат да го направят учителите, които притежават тези качества, за да научат нашите деца.

"3-4 приоритета максимум можеш да си поставиш като бюджет за един мандат от 4 години", коментира Бойко Борисов. По думите му, приоритетите на ГЕРБ са били едни, вече са направени, а сега обществото иска да види още.

"Защо казахме двойно увеличение на учителите и защо 250 млн. са повече за учителите", попита Бойко Борисов и допълни, че в рамките на 4 години мандат бюджетът позволява това да се случи, така както са събирани повече пари от контрабандистите.

Загубили избори, макар че не ги загубихме от БСП. "Това ми е един от проблемите - не знам от кой ги загубихме. Още не се знае кой предложи Радев", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Един ден БСП не носят отговорност за служебното правителство, един ден те са спечели изборите. Имат раздвоение на личността", заяви Борисов. Според него в служебното правителство е БСП под прикритие.

"Добре че спряхме Драго Стойнев (министър на икономиката и енергетиката в правителството "Орешарски" - б.р.) да не подпише и за АЕЦ "Козлодуй". Спряхме го. Това много бързо се забравя.

Ако тези 2,5 млрд., които платихме през 2016 г., не ги плащахме за американските и руските централи, - ето ви 2,5 млрд. повече за учителите. 2017 г. при тази събираемост, ние си ги имаме парите. Чухме от БСП на конгреса само обещания, но те стъпват на нашата събираемост. Трябва да сме като войска - да стоим на поста си, и ако ни поискат, - да дадем отбой. Народът иска друго. По-демократични от ГЕРБ няма", увери Борисов партийните си другари в Пловдив. По думите му цифрите безпощадно подкрепят политиката на ГЕРБ. /news.bg