Войната за Военния санаториум в Поморие: Кметът Иван Алексиев в директен сблъсък с депутата Атанас Зафиров. Вижте кой какви интереси защитава

img

Общинският съветник Никодим Стоянов от БСП, който е един от двамата все още останали на работа в болницата, е категоричен, че бъдещето и е в активите на търговско дружество „Вита“ ЕООД – Велинград

Кметът на Поморие Иван Алексиев и депутатът от БСП Атанас Зафиров влязоха в директен сблъсък за бъдещето на Военния санаториум в морския град. Зафиров, заедно с общинският председател на социалистите в Поморие – Никодим Стоянов, дадоха днес пресконференция в Бургас, за да обяснят, че държавата трябва да запази собствеността си върху здравното заведение, като то стане част от активите на търговско дружество „Вита“ еоод – Велинград.

„Изцяло подкрепям решението на Министерски съвет за болницата, защото така ще бъдат защитени интересите и на държавата, и на работещите“, каза народният представител Атанас Зафиров. В този момент в залата влезе кметът на Поморие Иван Алексиев, който месеци наред води битка лечбницата да бъде прехвърлена на Общината, за да бъде запазена нейната публична собственост в интерес на местните жители. На пресконференцията присъстваха и председателя на Общинския съвет Адам Адамов, както и общински съветници от ГЕРБ. Получи се истински разгорещен дебат, от който стана ясно, че Стоянов и Зафиров категорично отстояват позициите на държавата, въпреки че именно тя – в лицето на ВМА, е довела санаториума до плачевно състояние. „Аз няма да позволя, докато съм кмет, здравното заведение да бъде отмъкнато от Поморие“, каза кметът Иван Алексиев.

Още за тезите на двете спорещи страни – очаквайте в БургасИнфо. 

3 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

3 Коментара

 •  
  Весо
  2017-01-18 15:28:39

  "На пресконференцията присъстваха и председателя на Общинския съвет Адам Адамов, както и общински съветници от ГЕРБ." Всъщност кметът влезе непоканен и крещя като абсолютен простак, ръководен единствено от корупция и алчност.

 •  
  Марешки
  2017-01-18 14:13:07

  Не трийте коментари .... и вие ли сте червени ??

 •  
  Bai Techo
  2017-01-18 14:03:38

  Мазния плазмодий Зафиров!!! дебелоцерец гнусен ще вземете санаториума ама друг път искаш да го лапне някой "честен " комуняга като теб нали ?!

Най-новото

Актуални теми

Самоубийство от любов в "Меден рудник", 26-годишният Атанас скочи от седмия етаж на бл. 100

Мярка за неотклонение на Кирил Атанасов за стрелбата в Свети Влас

Балове 2018 в Бургас - блясък, атракция и стил