Костадин Марков: 27 години по-късно - СДС отново има мисия

Костадин Марков: 27 години по-късно - СДС отново има мисия

Политика 580 0

БургасИНФО

„Съюзът на демократичните сили е единствената партия на прехода в цяла Европа, оцеляла и днес. Тя осъществи историческата си мисия - разгради тоталитарната система и вкара страната ни в Европейския съюз и НАТО. Но СДС има повече от силни аргументи да съществува и днес”, заяви зам.-председателят на СДС и народен представител от Бургаски регион Костадин Марков.

Днес Съюзът на демократичните сили навършва 27 години от своето основаване.

„СДС е партията, която свали комунистите от власт, и не можем да допуснем те отново да се върнат. Не можем, защото помним миналото”, каза още Костадин Марков. Той честити 7-ми декември на всички, които носят синята идея в сърцата си.

Съюзът на демократичните сили e наследник и продължител на най-ценните традиции на българските демократични политически партии след Освобождението. За рождена дата на СДС се приема 7-ми декември 1989 г., когато антикомунистическата опозиция в България се обединява, за да се противопостави по-успешно на тоталитарната комунистическа система.

Етикети: Костадин Марков, СДС, зам.председател, 7-ми декември

коментари

0

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com