Кметът Димитър Николов пожела на бургазлии благодатта на свети Николай Чудотворец да влезе във всеки дом

img

Скъпи бургазлии,

Изключително ми е приятно да Ви поздравя с празника на Бургас - Никулден!

Обръщам се към Вас в този специален ден с пожелание за здраве и благоденствие. 

За нас, бургазлии, това е много личен празник. От дълбока древност хората тук са имали силна връзка с морето. Тази симбиоза се е предавала от поколение на поколение и ни е изградила като хора с широк и свободолюбив дух.

Нашата обща мисия е да запазим тази приемственост, за да може Бургас да се развива като модерен град като в същото време запази своя артистичен облик и дух. 

Изпращаме една година, в която всички заедно се постарахме да поддържаме набраната скорост и да вървим напред. И това се дължи на упоритите, работливи и креативни хора, които в ежедневието си доказват, че само с действие може да се върви напред. Сигурен съм, че всеки един бургазлия се бори  както за по-доброто бъдеще на семейството си, така и за доброто на града си. 

Вярвам силно в новата смяна, в талантливите бургаски деца. През 2016 г. те прославиха не веднъж града и родината си на престижни международни форуми в областта на науката и спорта. Имаме много поводи да се гордеем с тях! 

Много поводи за гордост ни дадоха и бургаските творци. Те поддържат артистичния дух на Бургас и заслужават да бъдат уважавани. 

Повод за гордост е и всеки един човек в Бургас, независимо от професията си, който през годината вложи отговорност и душа в работата си. 

Никулден се почита от всички българи. За нас обаче той е по-специален, защото градът ни и морето винаги са били едно цяло. Затова ние приемаме Никулден като чисто бургаски празник. Нека спазим старите традиции, наследени от нашите близки. Да се съберем около празничната трапеза и да отворим широко вратите на домовете си за близки и приятели.  

6 декември е празничен ден за рибарите. Желая им мрежите винаги да са пълни с риба, а техният покровител свети Николай Чудотворец да ги пази от бури и беди в морето. Отправям най-добри пожелания за успех в работата към моряците и банкерите, които също празнуват на този ден. 

Използвам повода да честитя празника на всички, които носят името на свети Николай. Нека той ги закриля и им дава здраве и късмет.

Нека благодатта на свети Николай Чудотворец влезе във всеки дом и да ни донесе здраве, благоденствие и късмет, за да посрещаме предизвикателствата с оптимизъм и вяра.


Честит празник, бургазлии!

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    Православен
    2016-12-06 17:44:10

    Нека кметът да се ограмоти по отношение на православната вяра и да разбере, че благодатта е Божия, че светиите правят чудеса с Божията благодат. Когато желаем благодат, суеверно и жалко е да говорим за късмет, и на последно място вярата привлича благодатта, а оптимизмът е нещо много незначително на фона на действената вяра. Прекалено много грешки в едно изречение, които са признак за невежество!

Най-новото

Актуални теми

Мъж се самозапали в бургаското село Извор

Жилищен квартал в Айтос негодува срещу база за дървопреработване

Убийството на 11-годишната Никол в Бургас