Кметът Димитър Николов пожела на бургазлии благодатта на свети Николай Чудотворец да влезе във всеки дом

Кметът Димитър Николов пожела на бургазлии благодатта на свети Николай Чудотворец да влезе във всеки дом

Политика 858 1

БургасИнфо

Скъпи бургазлии,

Изключително ми е приятно да Ви поздравя с празника на Бургас - Никулден!

Обръщам се към Вас в този специален ден с пожелание за здраве и благоденствие. 

За нас, бургазлии, това е много личен празник. От дълбока древност хората тук са имали силна връзка с морето. Тази симбиоза се е предавала от поколение на поколение и ни е изградила като хора с широк и свободолюбив дух.

Нашата обща мисия е да запазим тази приемственост, за да може Бургас да се развива като модерен град като в същото време запази своя артистичен облик и дух. 

Изпращаме една година, в която всички заедно се постарахме да поддържаме набраната скорост и да вървим напред. И това се дължи на упоритите, работливи и креативни хора, които в ежедневието си доказват, че само с действие може да се върви напред. Сигурен съм, че всеки един бургазлия се бори  както за по-доброто бъдеще на семейството си, така и за доброто на града си. 

Вярвам силно в новата смяна, в талантливите бургаски деца. През 2016 г. те прославиха не веднъж града и родината си на престижни международни форуми в областта на науката и спорта. Имаме много поводи да се гордеем с тях! 

Много поводи за гордост ни дадоха и бургаските творци. Те поддържат артистичния дух на Бургас и заслужават да бъдат уважавани. 

Повод за гордост е и всеки един човек в Бургас, независимо от професията си, който през годината вложи отговорност и душа в работата си. 

Никулден се почита от всички българи. За нас обаче той е по-специален, защото градът ни и морето винаги са били едно цяло. Затова ние приемаме Никулден като чисто бургаски празник. Нека спазим старите традиции, наследени от нашите близки. Да се съберем около празничната трапеза и да отворим широко вратите на домовете си за близки и приятели.  

6 декември е празничен ден за рибарите. Желая им мрежите винаги да са пълни с риба, а техният покровител свети Николай Чудотворец да ги пази от бури и беди в морето. Отправям най-добри пожелания за успех в работата към моряците и банкерите, които също празнуват на този ден. 

Използвам повода да честитя празника на всички, които носят името на свети Николай. Нека той ги закриля и им дава здраве и късмет.

Нека благодатта на свети Николай Чудотворец влезе във всеки дом и да ни донесе здраве, благоденствие и късмет, за да посрещаме предизвикателствата с оптимизъм и вяра.


Честит празник, бургазлии!

Етикети: никулден, празник, поздрав, димитър николов

коментари

1

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com

06.12.2016
17:44

Православен

Нека кметът да се ограмоти по отношение на православната вяра и да разбере, че благодатта е Божия, че светиите правят чудеса с Божията благодат. Когато желаем благодат, суеверно и жалко е да говорим за късмет, и на последно място вярата привлича благодатта, а оптимизмът е нещо много незначително на фона на действената вяра. Прекалено много грешки в едно изречение, които са признак за невежество!