Изборно упорство във Вълчин: Отстраненият кмет-бизнесмен Кръстю Янев пак иска да кметува, заряза фирмата си

img

ДПС го регистрира отново за предсрочния избор на селски първенец, кандидатът на БДЦ Ненчо Стойчев мина в АБВ

Отстраненият от кметския стол, заради действаща фирма, кмет на сунгурларското село Вълчин Кръстю Янев, не се отказва да кметува. ДПС регистрира кандидатурата му за насрочените с указ на президента Росен Плевнелиев частични избори за кмет в селото, които ще се проведат на 11-ти декември. Общинската избирателна комисия прие документите му днес. „Надяваме се да е отстранил грешката, заради която бяха прекратени правомощията му“, каза председателят на ОИК-Сунгурларе Михаил Савов пред БургасИНФО.

Всъщност на частичния избор се явяват тримата кандидати за кмет, спорили за поста и на редовните местни избори през октомври 2015-та година. Другата единствена разлика, с изключение на спрялата фирма на Янев, изразяваща се в дейност на казан за ракия, е политическата принадлежност на един от опонентите му. Кандидатиралият се през 2015-та Ненчо Стойчев от партия БДЦ, сега е от АБВ. Причината изглежда логична, предвид факта, че преди година БДЦ имаше стабилни позиции в Сунгурларе, тъй като бащата на нейния съпредседател на национално равнище Стефан Кенов – Георги Кенов, беше бивш общински кмет от ДПС и се яви на местните избори като претендент за нов мандат от БДЦ. Тогава партията имаше позиции в общината заради Кенов – старши, последваха го и редица бивши кметове на населени места. Днес обаче самият Кенов полека се отказва от политиката и работи като лекар в Спешна помощ.

Третият кандидат за кмет на Вълчин е от БСП и е същият като преди година – Гинка Тодева- Зенгинова.

Припомняме резулатите на тримата нови -стари кандидати за кметския стол от вота на местните жители преди година:

Кръстю Янков Янев

Движение за права и свободи-ДПС 114 59.38%

Ненчо Стойчев Стойчев

БЪЛГАРСКИ ДЕМОКРАТИЧЕН ЦЕНТЪР - БДЦ 45 23.44%

Гинка Тодева Тодева-Зенгинова

БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ 33 17.19%

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    ..............
    2016-11-16 08:37:27

    Да, прехвърли фирмата на майка си , но продължава да вари ракия на казана, който държи в с. Вълчин и в същото време стои постоянно в Кметството, въпреки, че вече не е кмет и продължава да се разпорежда като такъв. Толкова нагъл, нахален и безочлив човек не сме виждали никъде. За него тези частични избори били "детска игра", но трябваше да го накарат да ги плати от джоба си и да върне заплатите, които е получавал, когато е бил в нарушение цели 9 месеца от мандата си и да видим дали щеше да помисли за ново кандидатиране или щеше да се свре някъде като мишка, какъвто е всъщност. С пари много лесно се печелят избори, но и парите не помагат, когато човека няма мозък във главата си. Но такава е държавата ни. Няма закони. Не може на един кмет да бъдат отнети правомощията, поради нарушение и да има право пак да се кандидатира и държавата да прави и плаща нови частични избори, за които той е причината. Кметовете, които се кандидатират трябва първо да бъдат изправени на психо тест и после на тест за интелигентност и ако ги издържат да бъдат кандидатирани. Кръстю няма да издържи първия, а за тест за интелигентност да не говорим. Толкова е ограничен и глупав. Не знае елементарни неща, но да клюкарства, интриганства и да злослови за хората е номер едно. Само това му се отдава.

Най-новото

Актуални теми

Зрелищен арест в Бургас: Полиция арестува мъж със син „Опел”

Куче захапа 77-годишия Йордан Русев в центъра на Бургас, остави кървава диря

Огнена стихия в ж.к. Славейков, две коли горят до блок 53