Вот в Сунгурларско на 11- ти декември заради кмет-бизнесмен: Президентът насрочи избори в село Вълчин

img

 Кръстю Янев от ДПС беше отстранен заради казан за ракия, ЦИК предложи на държавния глава да насрочи избори

Частичен избор за кмет на село Вълчин, община Сунгурларе, ще се проведе на 11 декември. Той е насрочен с указ на президента Росен Плевнелиев. Вотът се налага, след като Общинската избирателна комисия прекрати правомощията на настоящия кмет Кръстю Янев, тъй като в момента, в който е встъпил в длъжност през 2015-та година, е бил собственик на действаща фирма ЕТ „Кръстю Янев“, чиято дейност се изразявала в работата на казан за варене на ракия, както БургасИНФО вече съобщи (ВИЖ ТУК).
 
До избори се стигна, след като в Общинската избирателна комисия беше получен сигнал от местни жители за бизнеса на Янев, като нейното решение е, че той е нарушил закона. Всички документи по случая са били обработени и в Централната избирателна комисия, която със свое решение от 11 октомври предлага на Президента да насрочи с указ частичен избор за кмет. Така се стигна до извънредния вот за разлика от останалите три села, които смениха кметовете си – Садово, Велислав и Везенково. В тях живеят хора, чийто брой е по-малък от този, необходим за провеждане на вот, затова са назначени нови кметски наместници.

Припомняме, че кметът на Садово Христо Николов беше отстранен от поста, защото е бил хванат да кара пиян личния си автомобил. Везенково и Велислав пък бяха управлявани от дами – Сюлейхан Хасан и Радослава Христова. Хасан е предпочела да отиде на гурбет в Германия, вместо да решава проблемите на селото, а Христова поради лични причини заминала да живее в Гърция.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Самоубийство от любов в "Меден рудник", 26-годишният Атанас скочи от седмия етаж на бл. 100

Мярка за неотклонение на Кирил Атанасов за стрелбата в Свети Влас

Балове 2018 в Бургас - блясък, атракция и стил