„Няма да предам нашата политика на опозиция. Зет съм на председателя на Общинския съвет Даниел Скулиев, но това си остава само, когато празнуваме семейни празници. В Общинския съвет обаче няма да подкрепям предложенията на ГЕРБ само защото идват от тяхната група”. Това заяви новият общински съветник от опозицията в местния парламент в Царево Емил Пейчев пред БургасИнфо. Той влиза на мястото на подалия оставка Васил Каридков, който беше преди 4 беше заместник на кмета Георги Лапчев от ГЕРБ, след което напусна администрацията, а на последните местни избори беше в основата на най-голямата му опозиция. Пейчев обаче е и в близки родствени отношения с един от най-близките съпартийци на Лапчев – Даниел Скулиев. Скулиев е женен за сестрата на Пейчев и двамата поддържат добри лични контакти.

„За да покажа, че роднинството няма нищо общо с политиката, ще ви дам за пример, че аз съм един от хората, които осъдиха Община Царево. С Георги Лапчев бяхме в добри отношения, но той напълни незаконно цялата община от Царево до Резово с табелите на една фирма, която е собственост човек от неговото обкръжение. Поисках да ми бъде предоставена информация за начина, по който са разположени тези табели, но такава не получих. Заведох дело за това, че ми отказват достъп до обществена информация. Спечелих!”, каза Емил Пейчев.

Той е на 33 години, има фирма за климатична и хладилна техника, внос от Китай. Завършил е семестриално Варненския свободен университет. Семеен, с две дъщери.