Купонът из улиците и основните площади на Берлин започна още от обяд, като фенове на Англия, Испания, а и доста неутрални привърженици на футбола спомагаха за колоритната атмосфера.

Съвсем очаквано английските фенове са в пъти повече от тези на Испания. По данните на британските медии става въпрос за около 50 000 души, като по непотвърдени данни около 35 000 от тях имат пропуски за мача, стартиращ от 22 часа наше време.

Испанската агитка е далеч по-малобройна, но това бе тенденцията на всеки от мачовете на Евро 2024 с участието на Ла Роха, а като цяло испанците никога не са се славели като една от големите пътуващи агитки в международния футбол.

Из улиците на Берлин обстановката бе празнична, като на този етап местните власти не съобщават за проблеми между феновете, а полицейското присъствие в ключовите зони за феновете е засилено.

Общо взето следобедните часове преминават с пиене на сериозно количество бира, пеене на познати футболни рефрени, както и играене на импровизирани футболни мачлета из площадите на Берлин.

Като цяло още от ден №1 Европейското първенство ни върна към познатите футболни емоции от големи първенства, които пандемичното Евро 2020, както и последните два Мондиала сякаш ни накараха да позабравиме.

Повечето отбори се радваха на многохилядна подкрепа из немските градове, като с малки изключения, всичко преди мачовете преминаваше в добър тон и с доста забава, каквато на този етап е и обстановката в Берлин.