Модерно улично осветление ще има и в междублокови пространства в ж.к. „Славейков“, „Братя Миладинови“, „Зорница“ и „Лазур“ в Бургас. „Благодарение на кмета Димитър Николов и общинската администрация има изготвени проекти за тях. Те трябва да бъдат разгледани колкото се може по-бързо в Министерството на енергетиката. Това е моята задача Само така бургазлии могат да бъда спокойни за своите деца и внуци вечер.“, обяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Бургаски регион Жечо Станков.
22 булеварда и главни улици, откъдето минават много автомобили и пешеходци, вече са осветени, сега е ред на жилищните комплекси.
По време на срещите ни хората ни поставиха своите изисквания за уличното осветление. Започнахме през годините с финансиране от фонд „Козлодуй“. В „Меден рудник“ бяха подменени осветителните тела. След това по Норвежката програма, за която отговарях като зам. министър на енергетиката, създадохме такъв фонд. 22 големи булеварда в Бургас и в още 6 общини от областта бяха осветени. Хората дойдоха в приемните ни дни и казаха, че големите булеварди са готови и са доволни, защото както Бургас има богата културна програма – концерти, фестивали и други събития, спокойно вечерта се прибират пеша. Но поискаха и междублоковите пространства да бъдат светли. В Плана за възстановяване от Ковид кризата, като зам. министър и после като народен представител, успях да заложа средства за междублоковите пространства“, каза Жечо Станков.

Проектите за „Славейков“, „Зорница“, „Братя Миладинови“ и „Лазур“ са вече готови. „Моя задача е да успеем папките с документите бързо да се придвижат от стая в стая и да бъдат приети. Подадени документи има от общините Малко Търново, Поморие и Айтос. Поели сме ангажимент да бъдат реализирани максимално бързо, за да могат хората да бъдат спокойни - както майките с малки деца, така и по-възрастните хора в тъмните часове“, добави Жечо Станков.