Кандидатите ни за депутати от Бургас са хора, които са доказани като личности и като професионалисти. Тук водач е Румен Петков с една силна листа. Това заяви на среща с жителите на Карнобат президентът Георги Първанов (мандат 2002-2012г.) и основател на партия АБВ. Днес той посети града, срещна се с кмета на общината Георги Димитров и разговаря с местните хора за проблемите им. Първанов е един от политиците, които имат най-ясна представа за тях, тъй като той беше депутат от Бургаски регион преди години. С него в Карнобат бяха и вторият в листата Антон Коджабашев, който е областен лидер на АБВ, както и представителят на „Движение 21“ Веселина Дончева, която е на трета позиция, а по професия е лекар в Карнобат.

„Това е странна кампания, не е сбълсък на идеи. По-скоро сме свидетели на някакво подмолно договаряне, на един договорен мач между ГЕРБ и БСП. Само те дебатират помежду си, което е недопустимо. Никъде в Европа няма такава практика да се игнорират останалите формации. Двуполюсният модел на принципа „седни да седна“ е донесъл много беди на България и аз смятам, че хората трябва да потърсят повече от две възможности за българската политика. Има много качествени хора и идеи, които заслужават да бъдат приложени от други партии - като АБВ и Движение 21. Нека да сравним кандидатите си, да видим кой е по-добър.Те бягат от този дебат, защото са слаби“, каза Първанов.

Той посочи, че в периода преди изборите, представители на основните политически сили дават всевъзможни обещания, но по част от тях АБВ отдавна е започнала конкретна работа.

„Сега всички обещават всичко, но повечето от тези неща ние вече сме ги започнали – искането за минимална работна заплата беше на Ивайло Калфин и той много трудно наложи тази първа стъпка пред хората на ГЕРБ – пред министър Горанов. Идеята за безплатни детски ясли и градини я отстояваме от много време насам. Има много неща, свързни с българската икономика. Едно от тях е създаване на държавен инвестиционен фонд, което наложихме. Много са нещата, които ние вече правим, докато другите едва сега се сещат да обещават. Имаме хора, кандидати, които биха могли да бъдат добри народни представители и добри министри.“, каза още Първанов.

По-късно той, заедно с водача на листата на коалиция „АБВ и Движение 21“ Румен Петков, се срещна със симпатизанти в Бургас. Какво двамата казаха пред бургазлии – очаквайте след малко