Кметът Димитър Николов към критиците на санирането: Не се заигравайте политически! Това обижда 45 хил. бургазлии, които чакат жилищата им да бъдат обновени

img

Средната цена на квадратен метър в Бургас е 140 лева за цялостно обновление, в което влизат работните проекти, енергоефективното обследване, надзорите и всички допълнителни административни ангажименти по този проект. Грубо казано – на всеки 3 дни се издава по едно жилище в Бургас, каза кметът

Програмата за обновление на жилищата е изключително важна за хората. Каня всеки, дори и най-недоверчивите, да дойдат да изследват сградите, заяви кметът на Бургас Димитър Николов днес по време на среща с актива на ГЕРБ по повод критиките от страна на БСП към програмата, станала популярна със санирането на блоковете.

„Това е една програма за цялостно обновление на жилищата, санирането е само една функция от това. Разкрива се цялата сграда., детайлно проверяваме цялата конструкция, там където има корозирали сглобки – се подменят, там, където е необходимо се обработва със специални материали, за да издържат сградите още 50 години. Прави се обследване на етажната система там, където има течове, подменят се инсталации. Освен подмяната на цялата покривна изолация, слагаме и соларни инсталации, които дават безплатна вода на жителите във входа. Средната цена на квадратен метър в Бургас е 140 лева за цялостно обновление, в което влизат работните проекти, енергоефективното обследване, надзорите и всички допълнителни административни ангажименти по този проект. Грубо казано – на всеки 3 дни се издава по едно жилище в Бургас, което е изцяло обновено.“, заяви кметът Николов. Той добави, че 45 хиляди бургазлии в момента чакат да започне обновлението на жилищата им.

„Каня всеки експерт, както и най-недоверчивите да дойдат да гледат, да изследват, да дупчат с каквито искат инструменти и машини и да спрат да обиждат хората. Тази програма е изключително важна. 45 хил. бургазлии чакат и всяко некомпетентно изказване и политическо заиграване с тази тема, означава обида към тях. Хората са дали труда си и времето, за да събират подписи на собственици, които са в Русия, Канада и други страни.“, заяви Николов.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Самоубийство от любов в "Меден рудник", 26-годишният Атанас скочи от седмия етаж на бл. 100

Мярка за неотклонение на Кирил Атанасов за стрелбата в Свети Влас

Балове 2018 в Бургас - блясък, атракция и стил