Нека председателят на БСП Корнелия Нинова лично да излезе и да каже с прости думи: „Да“ или „Не“ за рестарт на проекта Бургас-Александруполис. Това ще успокои както гражданите, така и мен. Това заяви кандидат-депутатът от ГЕРБ в Бургас Жечо Станков, който от миналата седмица влезе в противоречие с местната структура на БСП като заяви, че все още е неясна позицията на социалистите по този въпрос. „Аз никога не съм бил популист, няма и да бъда. Но изразявам притеснение, което е на база както моята, така и на гражданите тревога“, каза Жечо Станков.

След неговото изявление миналата седмица, водачът на листата на БСП Петър Кънев го обвини в неделя, че се опитва да събира преференции и че този проект няма да се състои.

„С г-н Кънев работихме заедно в 43-тото Народно събрание и той беше един от уважаваните председатели на комисии от опозицията. Учудва ме неговата позиция, но искам да спомена нещо много важно. Това, което аз изразявам като притеснение, е не само моята тревога, а тази на гражданите - е или не е приоритет проектът Бургас-Александруполис за левицата?! Да не забравяме, че г-н Кънев е от гражданска квота. Това, което ще успокои гражданите е да излезе председателят на БСП Корнелия Нинова и да каже с прости думи: „Да“ или „Не“ на проекта Бургас-Александруполис, това ще успокои гражданите, както и мен“, заяви Станков. Той подчерта отново вредата, която може да донесе подобен проект на цялото Южно Черноморие.