Безспорният авторитет и безапелационен водач в Бургас е Ивелина Василева. Тя беше част от силния екип на Димитър Николов през 2007-ма година, когато беше началото. Беше зам. кмет, през 2009-та година се нуждаехме от нейната експертиза като човек, който може да се занимава с екология и с опреативните програми, свъзрани с нея. Тя показа необходим капацитет, беше зам. министър и после министър. Има съществен принос за пречиствателните станции по Черноморието, за да може да развиваме туризъм по най-добрия начин. Това заяви зам. председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов за Ивелина Василева - водач на кандидат-депутатите на партията от Бургаски регион. Днес ГЕРБ официално представи водачите на листи от цялата страна.

За бургаската листа Цветанов подчерта присъствието в нея на журналиста Диана Саватева, на ветеринарният лекар д-р Стойно Стойнов, на представителя на академичните среди проф. Севдалина Турманова, както и на доскорошния зам. министър на енергетиката Жечо Станков. „Диана Саватева е човек, който винаги е изразявал обективна позиция и е бил сериозен коректив на кмета и на всички онези, които правят политика, за да може действително да се вслушваме в журналистическите съвети. Д-р Стойнов е един от известните ветеринарни лекари в Бургас. За него можем да кажем, че е учредител и член на Ветернирания съюз, включва се в обществени инициативи, част от сдружение“Морски сговор“ и се занимава с проблемите на рибарите. Проф. Севдалина Турманова е преподавател в Университет „Проф. Д-р Асен Златаров“. Тя е регионален представител на БАН в Бургаски регион, автор и съатвор на редица научни публикации, нейните трудове са публикувани не само в България, а и в света“, каза Цветанов.

Той представи Жечо Станков като бивш зам. министър на енергетиката, завършил в Германия.“Това е един надежден, квалифициран кадър, който има потенциал да се развива“, каза още Цветанов.

По време на представянето лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че предстои една сериозна битка за реалните решения на България. „Трябва да бъдем сериозни, но в същото време вече доста избори проведохме и все пак трябва да се опитаме да вдъхнем повече добро настроение на хората. Не знам доколко в днешния ден можем да се шегуваме, но действително ни предстои една сериозна битка, за реалните решения на България“, заяви Борисов.

„Разбира се, че виждате и ние вървим по модата. Адмирали, летци, изстребители, генерали. Търсих кавалерист не намерих“, коментира шеговито Борисов.