Ще водим честна и открита кампания, надявам се на коректност от страна на представителите и на другите политически сили. Влизаме с позитивна нагласа. Това, което свършихме, беше плод на мащабно усилие и искам да благодаря на всички граждани, че подкрепяха направеното от правителствата на Бойко Борисов. В този смисъл влизаме в кампанията с гордо вдигната глава, с грижа за хората и с визия напред. Акцентът ни е върху образованието, върху неговото качество. Това, което обещаваме – го изъплянавме. Хората няма да чуят от нас бомбастични обещания. Това заяви днес водачът на листата на ГЕРБ в Бургаска област за предстоящите парламентарни избори Ивелина Василева, след като документите за регистрацията й бяха подадени в Районната избирателна комисия.

Областният лидер на партията Димитър Бойчев, който е трети в листата, подчерта значението на лицата от гражданската квота в списъка с кандидат-депутати.

„Много партии лансираха представителност на гражданите, но така и тя не се видя. А ние реално го показваме – с Диана Саватева и д-р Стойно Стойнов. От гледна точка на представителност на различни сфери на компетентност сме се постарали листата да е баланисирана, да имаме представители от всички професии. Спазваме правилото всички да са местни. Имаме много нови лица, които са около 30%.“, каза Бойчев.

Той заяви, че ГЕРБ очаква минимум 5 плюс 1 мандата от Бургаски регион.

„Аз винаги съм казвал, че за нас същинската кавпания е през изминалия мандат, а не през този месец, който предстои, когато всички са най-велики и обещават какво ли не. За мен е важното да видим през тези години какво се съврши за Бургаски регион. Разбирам хората, които искат още и още, но да оценят и какво е свършено. Изправяме се пред хората с ясното съзнание, че не сме скъсали срещите си с тях. Никой от не се е изместил да живее в София, постоянно сме в Бургас и това, което сме обещавали, сме го вършили. Акцент сега пак ще ни бъде регионална програма“, добави Бойчев.