Структурирахме чудесна листа, най-добрата в Бургаска област. В нея има човешко богатнство - лекари, архитекти, хора от малкия среден бизнес, на наемния труд, обществена дейност. Това са почтени хора, които ще бъдат полезни на региона. Това заяви водачът на АБВ в Бургаска област за предстоящите парламентарни избори Румен Петков – едно от емблематичните лица на партията от нейното създаване. Той, заедно с областния лидер Антон Коджабашев и заместника му Драгомир Попов, днес подаде документите за регистрация на листата в РИК- Бургас. Това е третата политическа сила, която до този момент официално е подала списъка си с кандидат-депутати.

„Нашите лица ще бъдат ангажирани през следващите 4 години с проблемите и решаването им в Бургаска област. Основната част на кандидатите са на възраст между 30 и 45 години. Ще има хора и до 30 години. Всички са много добре професионално подготовени в сектори, които са сторго чувствителни. Има преподаватели, представители на академичните среди. Целим да вдъхнем самочувствие на бургазлии, че ще имат почтени представители“, каза още Румен Петков.

В листата отсъства едно от лицата на АБВ в Бургаска област – Ваня Проданова, която на местните избори беше кандидат за кмет на село Ясна поляна. „Тя сама се отказа поради лични причини“, заяви областният лидер на партията Антон Коджабашев. Той беше категоричен, че няма обидени представители и на двете партии, участващи в коалицията – АБВ и „Движение 21“.

След като подадоха документите в РИК Румен Петков, Антон Коджабашев и Драгомир Попов се включиха в церемонията по полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски в Морската градина в Бургас.

Ето листата на АБВ и Движение 21 в Бургаска област:

1. Румен Йорданов Петков

2. Антон Боянов Коджабашев

3. Веселина Манолова Дончева

4. Георги Сталев Георгиев

5. Драгомир Георгиев Ошавков

6. Камен Димитров Сейменлийски

7. Мария Георгиева Милева – Желева

8. Стефан Иванов Касабов

9. Станимир Тодоров Пехливанов

10. Веселина Йорданова Драганова

11. Ирена Георгиева Михайлова

12. Драгомир Иванов Попов

13. Андон Паскалев Шопов

14. Виолина Веселина Райнова

15. Костадин Евгениев Андонов

16. Мехмед Мустафа Мехмед

17. Силвия Александрова Лецковска

18. Стоян Костов Стоянов

19. Марин Атанасов Бангев

20. Владимир Гроздев Русев

21. Радослав Русков Симионов

22. Мартин Драгов Манолов