Шефът на размирната СИК 8 в Бургас дезертира, изборите потръгнаха по вода

Шефът на размирната СИК 8 в Бургас дезертира, изборите потръгнаха по вода На балотажа гласуването в СИК 8 в Бургас минава гладко, след като председателят днес не се явил в секцията, намираща се в ОУ "Княз Борис I"

Избори 2016 1276 0

БургасИНФО

Председателят на СИК 8, прочула се със шумен скандал на първи тур на президентските избори в Бургас, изостави работата в комисията и не дойде за провеждането на балотажа. Тази сутрин комисията отвори без да има ръководство, тъй като нито председателят Симеон Александров, нито заместникът му дойдоха в училището, казаха членове на СИК пред БургасИНФО. Наложило се по указания на РИК, те да изберат ново ръководство в лицето на Румяна Кънева и Златина Карабелова, след което гласуването тръгнало по вода за разлика от предишната неделя.

На първия тур стаята, където се помещава въпросната секция, се превърна буквално в бойно поле. В нея са били допускани повече от необходимото хора да гласуват, което създавало технически проблеми. Това обаче изобщо не притеснило председателя и той продължил в същия дух, тогава вътре влязъл застъпник на една от политическите сили, който вдигнал също скандал. Трябвало да се намеси полиция, за да се въдвори спокойствие в изборния ден.

Днес гласуването тече гладко, повечето от членовете на комисията са млади хора и работата им тече бързо, убеди се репортер на БургасИНФО.

Етикети: секция, избори, председател, балотаж, членове, скандал, полиция, Бургас

коментари

0

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com