Председателят на СИК 8, прочула се със шумен скандал на първи тур на президентските избори в Бургас, изостави работата в комисията и не дойде за провеждането на балотажа. Тази сутрин комисията отвори без да има ръководство, тъй като нито председателят Симеон Александров, нито заместникът му дойдоха в училището, казаха членове на СИК пред БургасИНФО. Наложило се по указания на РИК, те да изберат ново ръководство в лицето на Румяна Кънева и Златина Карабелова, след което гласуването тръгнало по вода за разлика от предишната неделя.

На първия тур стаята, където се помещава въпросната секция, се превърна буквално в бойно поле. В нея са били допускани повече от необходимото хора да гласуват, което създавало технически проблеми. Това обаче изобщо не притеснило председателя и той продължил в същия дух, тогава вътре влязъл застъпник на една от политическите сили, който вдигнал също скандал. Трябвало да се намеси полиция, за да се въдвори спокойствие в изборния ден.

Днес гласуването тече гладко, повечето от членовете на комисията са млади хора и работата им тече бързо, убеди се репортер на БургасИНФО.