Шефът на размирната СИК 8 в Бургас дезертира, изборите потръгнаха по вода

img
На балотажа гласуването в СИК 8 в Бургас минава гладко, след като председателят днес не се явил в секцията, намираща се в ОУ "Княз Борис I"

Тази сутрин комисията в ОУ „Княз Борис I” осъмна без ръководство, след като на първи тур бяха викани полиция и членове на РИК заради шумни скандали

Председателят на СИК 8, прочула се със шумен скандал на първи тур на президентските избори в Бургас, изостави работата в комисията и не дойде за провеждането на балотажа. Тази сутрин комисията отвори без да има ръководство, тъй като нито председателят Симеон Александров, нито заместникът му дойдоха в училището, казаха членове на СИК пред БургасИНФО. Наложило се по указания на РИК, те да изберат ново ръководство в лицето на Румяна Кънева и Златина Карабелова, след което гласуването тръгнало по вода за разлика от предишната неделя.

На първия тур стаята, където се помещава въпросната секция, се превърна буквално в бойно поле. В нея са били допускани повече от необходимото хора да гласуват, което създавало технически проблеми. Това обаче изобщо не притеснило председателя и той продължил в същия дух, тогава вътре влязъл застъпник на една от политическите сили, който вдигнал също скандал. Трябвало да се намеси полиция, за да се въдвори спокойствие в изборния ден.

Днес гласуването тече гладко, повечето от членовете на комисията са млади хора и работата им тече бързо, убеди се репортер на БургасИНФО.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Труп край Моста в Бургас

Пожар в центъра на Бургас

Акции за дрога в Айтос