ГЕРБ-Бургас пусна жалба за разлепени на забранени места в центъра на морския град плакати на Инициатвиния комитет, подкрепящ кандидат за президент. Жалбата е внесена от областния лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев в Районната избиртелна комисия.

„Констатирахме наличие на разлепени агитационни материали на забранени места от Инициативен комитет, подкрепящ кандидатите за президент и вицепрезидент Румен Радев и Илияна Йотова . Те са разлепени на фасадата на сграда на ъгъла на бул. „Алеко Богориди” и ул. „ Александровска”.

Посоченото място е извън установените за разлепване на агитационни материали места според заповед № 2740 / 03.10.2016 г. на кмета на Община Бургас . Това представлява нарушение на Изборния кодекс и нарушителите следва да бъдат санкционирани по съответния ред. Моля след като установите констатираното от нас, да разпоредите на Инициативния комитет въпросните материали да бъдат премахнати доброволно в указан от вас срок, или в случай на непремахване да уведомите областния управител, който да предприеме мерки за тяхното премахване“, се казва в жалбата.