Варненският бизнесмен Веселин Марешки се превърна въвв феномен за Айтос, нищожните 20 гласа го делят от първото място по резултати от президенстките избори, сочат паралелните проучвания на партийните централи. За него са гласували 3265 айтозлии срещу 3286 за ГЕРБ. На трето място е кандидатът, подкрепен от БСП, Румен Радев с далеч по-малка подкрепа – 2559 гласа. ДПС е на четвърта позиция с 1737 гласа, следвани от Патриотичния фронт с 1589 гласа. Трайчо Трайков от Реформаторския блок е спечелил доверието на 225 айтозлии, а кандидатът на АБВ и „Гергьовден“ Ивайло Калфин – 216 гласа.

Мощната подкрепа за Марешки в Айтос е обяснима, тъй като в града той има бензиностанция, както и 3 аптеки. Малко преди президентските избори в комисиите в Общинския съвет дори беше обсъждано предложение той да бъде провъзгласен за почетен гражданин. Това обаче трябваше да стане на Димитровден, когато е празникът на града, но датата беше в разгара на предизборната кампания, което стана причина удостояването му с приза да бъде отложено.

„По-добре Марешки да бъде втори, близо до нашия резултат, отколкото БСП“, категорични са в местната структура на първенеца – ГЕРБ.