„Обичам България, защото тя е моята родина, тук са близките ми, красивата природа, морето. Това са само част от причините, поради които бургазлии обичат България, а пожеланията им изпълниха картата на страната ни, поставена в шатрата на ГЕРБ до Часовника в центъра на морския град днес.

На специално изработен винилен банер, с контурите на България, младежите от структурата на партията в Бургас събраха стотици послания под мотото „Аз обичам България….” Върху цветни листчета в бяло, зелено и червено всеки гражданин можеше с няколко думи да изрази своето родолюбие. Инициативата беше в подкрепа на кандидатите за президент и вицепрезидент Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев. То има за цел да активизира гражданите и най-вече да поощри избирателната активност на младите хора.

„С пожеланията на хората ще облепим цялата карта“, каза бургаският депутат Димитър Бойчев, който е и областен лидер на ГЕРБ. Своето пожелание написа и народният представител Диана Йорданова.

Обичам България, защото това е моята родина. Аз и младите хора около нас вярваме, че тук ние можем да се развиваме, ако имаме една силна и стабилна държава и това е, което правим в момента – сбъдване на тази идея. Обичам България, защото това е моята родина, моето Отечество. Ние сме родолюбци, патриоти, ние смятаме, че българщината е залегнала във всеки един от нас. Всеки може да залепи своя отговор на въпроса, а самият факт, че хората са тук означава, че обичат родината“, каза Тодор Йосифов от предизборния щаб на ГЕРБ.