Няма да допуснем единството на българската нация да бъде застрашено. Ще работим за всички българи. Искам да видя българската нация образована и просперища, която живее в стабилна и сигурна държава. Няма друга алтернатива, освен стабилното развитие на България. Това заяви пред жителите на Айтос кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева. Тя се срещна с стотици хора, дошли в етнографския комплекс „Генгера“ в парк „Славеева река“. Сред айтозлии бяха и кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев, евродепутатът Мария Габриел, председателят на националния предизборен щаб Цветан Цветанов, бургаските депутати Димитър Бойчев, който е и областен лидер на партията, Семир Абу Мелих, Диана Йорданова, Румен Желев и Иван Вълков, които бяха посрещнати от кмета на Айтос Васил Едрев.

„Имаме нужда от справедливост, което ще случи с работещ, справедлив български съд. Ще настояваме да продължат усилията и на праламента в тази посока. Аз вярвам, че тогава когато се градят мостове, а не се копаят пропасти, когато се вслушваш в мнението на различния, се намира най-правилното решение. Ако вие ни се доверите, ако на 6-ти ноември изберете нас, ще знаете, че България ще има за президент и вицепрезидент хора, които винаги са били близо до хората, винаги са работили в интерес на гражданите“, заяви Цачева.

Тя подчерта предимствата и основните приоритети в управлението на ГЕРБ. „Това, което се прави, не е само за нашите членове и симпатизанти, а за всички български граждани, защото и до момента там, където сме работили – в местната власт, парламента, правителството сме се водили от интереса на българските граждани. Президентът олицетворява единството на нацията, никога в живота ми не съм делила българските граждани – на мъже, жени, млади, възрасти, етноси, защото всеки един от нас е българин. Всеки е част от единната нация“, добави Цачева.

Цветан Цветанов подчерта необходимостта от силна връзка между местната, централна власт, народните представители.

„На тези избори трябва да спечели най-достойнаата кандидат-президентска двойка – Цецка Цачева и Пламен Манушев. Целта не е да запишем поредната победа, а да имаме победа, каквото имахме на местните избори, за да можем гарантираме стабилността на държавата и да се изпълняват реалните политики, които да стигат до хората. Победата на тези избори ще даде стабилност. Ще бъде избрана първата жена – президент на България. Цецка Цачева е достоен човек, тя ще бъде този президент, от който България се нуждае, за да бъде истински обединител на нацията“, добави Цветанов.

Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ - Цецка Цачева и Пламен Манушев, днес ще се срещне с жители на Созопол, Приморско, Царево, а вечерта в центъра на Бургас ще се състои концерт, на който бургазлии ще могат да чуят основните им послания.