Лятото е един от най-любимите ни сезони. Обичаме да прекарваме повече време на открито, да правим слънчеви бани. Но жаркото слънце излага на риск кожата ни, не само от изгаряния. То може да бъде причина татуировките ни да загубят част от красотата на цветовете си. Вижте няколко съвета за това как да ги предпазите през лятото от избледняване.


Нанасяйте слънцезащитен продукт с висока защита
Може да избирате между много разнообразни продукти, които да нанесете върху вашата кожа. Дори и да нямате татуси, слънцезащитната козметика е добре да бъде част от вашата ежедневна грижа през лятото, най-малкото, за да избегнете появата на пигментни петна.

Изберете олио или лосион с най-малко 30 SPF. Носете със себе си продукта и нанасяйте върху татусите на всеки два часа.

Направете го в точното време
Нанасянето на слънцезащитна козметика върху татуираната кожа е важно да се случва в точния момент. Нанесете я точно преди да излезете от дома. Също така, ако спортувате на открито, правите слънчеви бани, не забравяйте отново да предпазите вашите рисунки върху тялото.

Този процес с козметиката е добре да се превърне във вашата ежедневна рутина, особено ако татусите са на места като шия, ръце, краката, гърба, части на тялото, които лятото излагаме най-много на слънце.

Поддържайте татуираната кожа добре подхранена
Много е важно през летните дни да подхранвате достатъчно татуираната кожа, тъй като тя е по-склонна към изсъхване. Два или три пъти на ден нанасяйте овлажняващ лосион или крем върху татусите.

Използвайте етерични масла
Етеричните масла са една от най-добрите летни грижи за кожата. Има няколко, които може да използвате за нанасяне върху цялото тяло и разбира се върху вашите татуировки. Това са:

Масло от гераниум
Това ароматно масло подобрява кръвообращението, балансира хормоните и ви зарежда с повече настроение. Подхранва кожата в дълбочина, намалява сухотата ? и забавя появата на бръчки. Може да го нанасяте два пъти на ден самостоятелно или да го комбинирате с вашия лосион за тяло.

Лавандулово масло
Според дерматолози, лавандуловото масло е едно от най-добрите за кожата. То има антибактериално действие, но действа и антисептично. Това го прави подходящо и за нанасяне върху скоро направени татуси.

Масло от нероли
Мощен антисептик с приятен аромат, който действа антибактериално, успокоява кожата и я овлажнява прекрасно. Може да се комбинира и с други етерични масла или да се добавя към ежедневната козметика.

Избягвайте татуиране през лятото
Лятото не е най-доброто време да си направите татуировка, тъй като слънцето избледнява новите татуси по-бързо. Кожата е наранена, трябва да се възстановява дни наред, да се маже със специална козметика.

Ако все пак вече сте си направили татус, опитайте се в първите няколко дни да я покривате, когато се излагате на слънце, ако не искате по-бързо да загуби красотата си. /az-jenata.bg