Съвременните работни места могат да изглеждат като мечта, когато за пръв път се впуснете в тях. Особено ако досега сте полагали физически труд, работно място в офис, на компютър е истински сбъднат сън. Това, което повечето хора обаче не осъзнават, са многобройните негативни ефекти, които продължителното седене пред компютъра може да има върху здравето. Болките в гърба и кръста са само част от оплакванията, които се срещат при ИТ професионалистите и хора, чиято работа преминава само и единствено пред компютъра. Наред с физическите проблеми, обаче има и психични, които може да причини този тип работа. И ако в началото ви е лесно да пренебрегнете тези неща, защото отнема известно време на симптомите се развият, в крайна сметка може да се стигне до много сериозно въздействие върху здравето и живота като цяло.

Ето няколко начина за справяне с тези проблеми: Давайте си почивка от седенето Най-големият ви враг е продължителното седене, което може да окаже влияние върху здравето ви. Ако не седите в правилна поза, скоро може да започнете да усещате болки в ставите, губите гъвкавостта си и имате по-малко енергия. Затова на поне половин час ставайте, разтягайте се и се разхождайте за малко, за да помогнете на тялото ви да се възстанови. Упражненията са задължителни Независимо от това, че се стремите да правите редовни почивки и да не сте постоянно седнали, все пак трябва да имате физическа активност в свободното си време. Много хора, които работят в ИТ компании, имат хоби и забавления, свързани с използването на технологии. Независимо дали става въпрос за игри, социални медии (чрез телефони или персонални компютри) или за гледане на телевизия, всички тези дейности включват седене. Ето защо е необходимо да започнете физическа активност. Започнете да бягате или карате велосипед.

Отидете на фитнес или плуване. Разбира се, трябва да сте упорити, за да можете да извлечете ползите. След време ще установите, че това е нещо, от което имате нужда и което правите с желание и грижа за здравето си. Синдромът на карпалния канал е истински проблем Поради факта, че ръката на мишката е постоянно в една и съща позиция и прави едни и същи движения отново и отново, докато работите, е много вероятно да развиете синдром на карпалния канал, което води до изтръпване в палеца, показалеца и средния пръст - причинени от постоянното налягане върху медианния нерв. Ако усетите подобни симптоми, вземете мерки.

Вие сте това, което ядете Намирането на добра диета, която отговаря на начина ви на живот, може да бъде трудна задача, но ако разчитате на най-бързите и лесни ястия, които обикновено са бързо хранене и други нездравословни опции, можете да се сблъскате с много неприятности. В много случаи хората са склонни да се хранят с лоши въглехидрати, мазнини и захар, което натоварва храносмилателната система и води до напълняване. Затлъстяването може да се превърне в истински проблем, да се стигне до повишение на холестерола и кръвното, което да доведе до други проблеми, от своя страна. Уверете се, че вашата диета е добре балансирана и че се вписва в тренировъчния ви режим. Старите навици умират трудно, но трябва да направите необходимите промени и да вършите нещата, които са добри за вас

Наспивайте се Всичко казано досега няма да има смисъл, ако не позволявате на тялото и ума ви да получат почивката, от която се нуждаят, за да продължат да фукционират правилно. Дори да правите всичко правилно, лишението от сън може да окаже не по-малко пагубно влияние върху здравето ви. Недоспиването води до липса на енергия, лесно раздразнение и демотивация. Ако имате проблеми със съня, потърсете решения за справянето им, защото в бъдеще последствията могат да са много сериозни. Източник: Profit.bg.