Бургас вече има Детско очно отделение. То се намира в модерния Очен лазерен център „Св. Николай Чудотворец”, който бе открит навръх 24-ти май от д-р Пламен Хубанов и кмета Димитър Николов. Клиниката, която е на няколко етажа, разполага с най-съвременната апаратура за висок клас операции и процедури както при възрастни, така и при деца. Тя се намира близо до Мол „Галерия”, срещу новостроящия се басейн.

„Аз съм си отново вкъщи! В далечната 1980г., когато всеки ден бягах в Морската градина, мечтаех да имам собствена клиника в Бургас, не във Варна, но съдбата ме прати там. Така че днешното откриване е сбъдване на мое отдавнашно желание”, каза д-р Хубанов, който преряза лентата на центъра заедно с кмета Николов и зам.-кмета д-р Лорис Мануелян.

Той сподели, че мечтае да направи 100 000 операции, като до момента само в Бургас е извършил 20 000. Д-р Хубанов направи и нежен жест към съпругата си, като призна, че голяма част от работата, за да открият клиника в Бургас, се дължи на нея.

„Правим всичко това за пациентите от Бургас, Ямбол и Сливен. И в бъдеще, както в последните 18 години, защото аз работя тук от толкова време, те ще получават най-високо квалифицирана помощ”, каза д-р Хубанов, който благодари и на екипа си. Колегите му от Варна пък го изненадаха със специална торта във формата на клиниката в Бургас.

„За първи път Бургас има и Детско очно отделение. Досега родителите трябваше да пътуват до други градове, което изискваше усилия, нерви и пари. А сега вече не е необходимо. Пожелавам Ви успех”, каза кмета Димитър Николов. Той поздрави и д-р Хубанов – старши, който бе до сина на откриването.

Специални гости на церемонията бяха народният представител Жечо Станков, зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, зам.-кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев, председателят на Общинския съвет Костантин Луков, зам.-областният управител Севдалина Турманова, директорът на РЗИ – Бургас д-р Георги Паздеров, зам.-директорът на РЗИ и председател на борда на директорите на УМБАЛ Бургас д-р Вергиния Цанова, зам.-изпълнителният директор на УМБАЛ Бургас д-р Светлозар Георгиев, д-р Галя Милева, д-р Николай Недев, д-р Лъчезар Томов, лекари и общински съветници.

Д-р Лорис Мануелян прочете поздравителен адрес от министъра на здравеопазването д-р Николай Петров по случай откриването на Очен лазерен център „Св. Николай Чудотворец”.