Красотата не се постига само с козметични процедури и корекции. Храната може да ни направи по-красиви и свежи, стига да знаем как да я използваме.

Има някои храни и групи продукти, които могат да ни разкрасят както в последния момент преди важна среща, така и няколко дни преди събитие, за което искаме да изглеждаме добре. Кои са те?

Чай от хибискус (каркаде)
Каркадето има диуретични свойства. Ако изпиете една-две чаши два часа преди събитието, за което искате да сте неотразими, то ще премахне подпухването по лицето и торбичките около очите.

В чая от хибискус се съдържат множество полезни антиоксиданти, подмладяващи кожата и премахващи токсините от нея. Това връща нейния блясък и младежки вид.

Постни протеини
Когато се опитвате спешно да свалите някой друг килограм или пък трябва да се напъхате в любимата си рокля до събота, яжте предимно постни протеини. Сред тях са лещата, бобът, рибата, нискомасленото сирене, варивата.

Като наблегнете на тези продукти в рамките на няколко дни ще се освободите от излишните течности в тялото като едновременно с това премахнете или намалите въглехидратите. Ще видите как бързо ще успеете да облечете любимата си рокля.
Рукола
Леко горчивата рукола е препълнена с фитохимикали, които имат свойството да пречистват бъбреците и черния дроб. Това помага не само за храносмилането, но и за подобряване здравословното състояние на кожата.

Плодове
Плодовете са богати на храносмилателни ензими и действат като естествен диуретик. Това помага за освобождаването от излишния натрий, причиняващ задържане на течности, високо кръвно налягане, образуване на целулит и мастни отлагания. Ако наблягате повече на плодовете в диетата си, няма да сгрешите. Ще сте хем по-красиви, хем по-слаби.

Спанак, чушки и тиква
Зеленчуците поначало са суперполезни за здравето и красотата. Но спанакът, чушките и тиквата имат особен принос към разкрасяването.

Тези зеленчуци съдържат малко калории и помагат за бързо и полезно вталяване. В тиквата се съдържат бета-каротини, които подобряват текстурата на кожата и предотвратяват бръчките. Антиоксидантите в нея пък допринасят за подобряване на тургора на клетките, което ви кара да изглеждате истински подмладени.

Спанакът, чушките и тиквата са източници на постни протеини и фибри, които засищат за дълго време и ви предпазват от посягане към вредните сладкиши и готови храни. /az-jenata.bg