Така наречените суперхрани имат много ползи за здравето и метаболизма. В тях се съдържат хранителни вещества в изобилие, които подпомагат работата на органите и системите, предотвратяват хронични заболявания и подобряват цялостното здравословно състояние.

Кои са най-добрите суперхрани за ускоряване на метаболизма?

Черен боб
В една чаша черен боб се съдържат невероятните 15 грама засищащи растителни протеини, фибри и витамини.

Овесени ядки
Овесените ядки са невероятно богати на фибри. Те помагат за запазване на усещането за ситост чак до обяд. Освен това дават енергия и са страхотен помощник в ускоряването на метаболитните процеси.

Авокадо
Авокадото е суперхрана, богата на полезни мазнини. Олеиновата киселина в него е здравословна мононенаситена мастна киселина, която отключва ускореното разграждане на мазнините в тялото и помага в отслабването.

Сьомга
Сьомгата е богата на мазнини риба, която трябва да включвате по-често в менюто си. Тя е добър избор, когато искате да контролирате теглото и обмяната на веществата в тялото си.
Круши
Въпреки че крушите са сладък плод, те са суперхрана, ускоряваща метаболизма. В една круша се съдържат около 15% от необходимите ви фибри за деня, което прави страхотен тласък на обмяната на мазнините и въглехидратите в организма.

Грейпфрут
Дори да не промените нищо в диетата си, включването на грейпфрут ще помогне за ускоряване на метаболизма. Този страхотен плод е способен да ви помогне да сваляте по 500 грама на седмица, само защото го консумирате! Ако си наложите и диетичен режим плюс консумация на грейпфрут ще получите мечтаните резултати по-бързо.

Бадеми
Бадемите са много богати на полезни мазнини, участващи в разграждането на излишната мастна тъкан и обмяната на въглехидратите в тялото. Шепа бадеми на ден прави чудеса с храносмилателната система.

Зелен чай
Зеленият чай има особен вкус, който не се харесва на всички, но определено ползите му за метаболизма заслужават да прегърнете зеления чай като новата си любима напитка за отслабване. Той ускорява изгарянето на калории и помага в стопяването на излишните мазнини.

Леща
Лещата е особено богата на фибри и растителни протеини. В една чаша се съдържат около 3-4 грама чист протеин, който засилва метаболизма и изгарянето на мазнини.

Банани
Бананите имат страхотен отслабващ ефект. Те са суперхрана, която дарява организма с невероятните 12-13 грама протеин за една чаша плод. В бананите се намират още невероятно полезни витамини и минерали, заради които трябва да ги включвате по-често в менюто. /az-jenata.bg