Най-голямата болница в Югоизточна България – УМБАЛ Бургас АД и нейният медицински център – „Св. Николай Чудотворец“, също се включват в здравното изложение, което ще се проведе в МОЛ „Галерия Бургас“ този уикенд. Акцент в участието на болницата е майчиното и детско здраве, затова всички бъдещи и настоящи родители са добре дошли да поговорят с лекарите и да получат отговор на всички свои въпроси.

На 8 април, събота, от 16.30 ч. ще се проведе Училище за бременни, с участието на акушерки и лекари от Родилно отделение и Отделение по неонатология. Елате, за да научите всичко за раждането и първите грижи за бебето и да се срещнете лично с един от най-известните бургаски гинеколози – д-р Златко Кироваков и с д-р Стилияна Томова, началник Отделение по неонатология, както и с акушерките от Родилно отделение: Руска Ганчева, Велина Василева.

В неделя, 9 април от 17.30 ч. родителите на децата в яслена и градинска възраст могат да се консултират с д-р Силва Шивачева, дългогодишен началник на Първо детско отделение в болницата. Защо децата се разболяват често, как можем да подсилим имунитета им, кое състояние е опасно, при кое може да се изчака – тези въпроси вълнуват всички родители, чиито деца посещават детско заведение.

През цялото време на изложението – от 11 до 20 дни и в двата дни, на щанда на УМБАЛ Бургас и МЦ „Св. Николай Чудотворец“ посетителите могат да получат информация за всички заболявания, които се лекуват в болницата, за начина на прием и др. Ще се проведе и изследване с мобилен доплер от съдов хирург, което е безплатно за посетителите. Други безплатни изследвания и консултации се организират в самата болница в дните след изложението. На 12 и 19 април в Очно отделение ще с е проведат безплатни консултации за катаракта (перде на окото).

Специалистите от УМБАЛ Бургас, които ще консултират посетителите на „ЗонаЗдраве“ ще бъдат:

8 април, събота

11.30-13.30 – изследване на периферни съдове с доплер – д-р Стойчо Шишков, съдов хирургGalleria VIP Club

14.00-16.00 - Консултации с логопед Вилияна Златева, Център за майчино и детско здраве

16.00-18.00 – Консултации с ревматолог д-р Мария Недкова

16.00-18.00 – Д-р Светослав Тодоров, консултации за неврохирургични и спешни състояния

16.30-18.30 ч. Училище за бременни и бъдещи родители Galleria VIP Club с участието на: д-р Стилияна Томова, неонатолог, д-р Златко Кироваков – АГ и акушерки от Родилно отделение на УМБАЛ Бургас – Руска Ганчева, Велина Василева.

9 април, неделя

11.00-13.00 ч. изследване на периферни съдове с доплер – д-р Стойчо Шишков, съдов хирург – Galleria VIP Club

12.00-14.00 - Д-р Даниел Петков, УНГ, консултации за УНГ-заболявания

17.30-18.00 – Училище за родители с Д-р Силва Шивачева, детски болести - Най-чести заболявания в яслена и градинска възраст – в Galleria VIP Club