Умората се насъбира не само защото силите ви са на предела. Има и медицински причини, които обуславят този фактор. Да разберем какво води към постоянна умора

Недостиг на желязо
Ако постоянно ви мръзнат ръцете, искате лед или нещо още по-странно за хапване, ако имате бледа кожа и чупливи нокти, болезнен или подут език, то вероятно страдате от железен дефицит. Добавете този компонент в дневното меню и проблемът ще бъде решен.

Недостиг на Витамин 12
За такъв недостиг говори липсата на хубаво настроение, неясното зрение, отново бледната кожа, скованост или изтръпване на ръцете или краката. Тогава просто добавете в хранителния си режим месо или синтетичен негова аналог.

Проблеми с щитовидната жлеза
Ако ви отичат лицето и клепачите и се наблюдават хиперчувствителност към студ, болка или дискомфорт в мускулите и ставите, обърнете внимание на щитовидната си жлеза. Ако нейната работа е нарушена, трябва да се приемат хормони.

Заболяване на червата
При дисфункции на червата могат да се образуват газове, болки в стомаха, неприятен вкус в устата и бял налеп по езика. За да се върнете в норма, по-добре се обърнете към лекар.

Адреналинова умора
Това значи, че имате изобилие от адреналин в кръвта. В малки дози този хормон е полезен, а неговия излишък може да провокира чувство на умора. Симптомите са ниско кръвно налягане, болки в тялото, необяснима загуба на тегло, на коса или потъмняване на кожата. За да се избавите от тях, нужно е да си осигурите пълноценен сън, разходки и спортни занимания.

Заболявания на черния дроб
Симптом може да бъде болка под ребрата вдясно, жълта кожа и висока температура. Освен това се наблюдава лош апетит или гадене. В такъв случай се приемат специални лекарства по медицинско предписание.

Хронична дехидратация
Ако постоянно искате да хапнете нещо сладичко, изпитвате трудности при заспиване, а така също световъртеж, постоянно главоболие, сухост и неприятен мирис в устната кухина, става ясно, че количеството вода в организма е недостатъчно. Е, добре, просто увеличете количеството на чиста вода до 1.5 литра на ден. /zdrave.to