Медицинска лаборатория „ЛИНА” обявява новите си профилактични кампании, които ще се провеждат през месеците март и април 2017г. През този период жителите на областите Бургас и Варна могат да се изследват на преференциални цени за няколко групи изследвания.

Първата кампания е за метаболитен скрининг, който включва: кръвна захар, креатинин, пикочна киселина, общ белтък, холестерол, HDL холестерол, LDL холестерол, VLDL холестерол, триглицериди, АсАт, АлАт и ГГТ. Тези изследванията ще се извършват на намалена цена от общо 14лв. вместо 28,50лв.

Вторият пакет изследвания е свързан с риска от развитие на остеопороза и обединява: калций, фосфор, алкална фосфатаза и Beta – CrossLaps. До края на април той е на цена от 14лв. вместо 28лв.

Третата профилактична кампания е за Хеликобактер пилори IgG и е на цена от 8лв. вместо обичайните 15лв. Смята се, че над 50% от населението в света е носител на Хеликобактер пилори. Бактерията е считана за причинител на някои заболявания на стомаха, като гастрит и язва. Заради особеностите в хранененето, тя се проявява най-често през пролетните месеци.

Четвъртата кампания е за TSH (тиреостимулиращия хормон на щитовидната жлеза). Изследването е намалено на 6лв. от 12лв. Таксата манипулация за всички кампании е 2лв.

„Нашата основна цел е да насърчаваме профилактиката на основни социално значими заболявания. Само чрез навременни изследвания, заболяванията могат да бъдат избегнати или лекувани достатъчно адекватно и успешно”, заявяват от лаборатория „ЛИНА”.