Фикус – това е цвете с много силна положителна енергия. То създава добра атмосфера в семейството, носи благополучие и спокойствие.Ако фикусът е в кухнята, изкажете му благодарност за вашия комфортен и снабден живот. А ако искате да имате дете, сложете го в спалнята – най-добре е в такъв случай да се снабдите с дребнолистен фикус.

Фикусът абсорбира негативните емоции, помага за решаването на трудните житейски проблеми, очиства атмосферата на къщата от неприятностите и преживяванията, а в стаята започва да се диша по-лесно и може да се сравни с прахосмукачка.


Има една поговорка: “Ако семейството е без деца и двойката е много нетърпелива да има, то тогава обезателно трябва да се снабди с фикус.”

Хората вярват, че:
•Фикусът в къщата е знак за щастие, благоденствие и благополучие;
•Фокусът може да ви помогне, дори и ако не го отглеждате у дома. Ако се чувствате близо до нещо лошо или до нещастие, е достатъчно да обиколите дървото няколко пъти и злите духове в паника да напуснат мястото;
•За да забременеете (ако не можете да имате фикус у дома), трябва да ходите гол под дървото.

Листата на фокуса се използват в тамяна по време на медитация, както и в смеси, съставени за придобиването на мъдрост. За привличането на добър късмет и богатство у дома, ще ви помогне дребнолистния фикус. С такова растение в кухнята, вашето семейство никога няма да има финансови затруднения.

Фикус и лечение
Фикусът се използва като агент за лечение на кашлица и простуда. Спиртната инфузия от листата му се използва за лечение на ревматизъм, артрит, артроза.

Компреси за лечение на силна кашлица: Задължително: 1 листо фикус, 1 чаена лъжичка мед, 2 чаши вода.

Оставете водата да заври, след това пуснете листото във водата и оставете за 3 минути. След това сложете върху разварения лист мед. Поставете листото с меда на гърдите си и увийте мястото с топла кърпа или фланела. Оставете компреса до сутринта. Прилагайте до пълно си излекуване. /БЛИЦ/