Известен специалист по ушни, носни и гърлени болести ще консултира безплатно пациенти с тежки хронични заболявания, претърпели оперативни намеси или такива, на които предстои операция. Това е д-р Даниел Петков, който е началник на Отделението по УНГ болести в УМБАЛ Бургас. Консултациите ще стават веднъж в месеца, като първите са на 22-ри февруари и 15-ти март от 13:00ч. до 16:00ч. Часовете са ограничени, затова е необходимо предварително записване на тел.: 056/ 894 954.

Кампанията за безплатни УНГ прегледи се организира от УМБАЛ Бургас с помощта на Община Бургас и със съдействието на Медицински център „Св. Николай Чудотворец” (където ще стават самите консултации).

Важно е да се отбележи, че това не е обикновен скрининг. Прегледите са насочени към хора, чиито заболявания представляват сложни случаи. Затова е препоръчително те да носят със себе си стари изследвания, които ще помогнат при обсъждането на формите на лечение. Д-р Петков има богат опит точно с такива пациенти. Причината е, че в отделението, на което той е начело, се извършва пълна гама оперативни интервенции, включително безкръвна ендоскопска хирургия, слухоподобряващи операции с имплантиране на протези, оперативно лечение на лицеви тумори, лечение на слъзни пътища и др.