Органичните лимони са много богати на витамин С и антиоксиданти, които са ефективни при унищожаването на свободните радикали, причиняващи рак и преждевременно стареене. В комбинация с други естествени съставки можете да получите напитка, която да ви помогне за пречистване на тялото от вредните токсини и тежки метали, пише zajenata.bgВие също така ще отслабнете, ще укрепите имунната система и ще подобрите енергийните нива.

Тази рецепта се състои от следните натурални съставки:

Лимони – 5 броя
Минерална вода – 2 литра

Джинджифил – 3-4 см
Чесън – 5 скилидки

Инструкции:
Обелете лимоните и изстискайте сока. Добавете обелените скилидки чесън и смелете в блендер. Добавете почистения и предварително смлян джинджифил. Смесете всички съставки, докато получите гладка хомогенна смес.
В тенджера налейте минерална вода и я оставете да се затопли. Когато водата започне да ври, излейте приготвената смес и оставете да къкри за няколко минути.
След това оставете течността да се охлади при стайна температура. Изсипете в стъклен буркан и затворете с капачка.
Пийте от течността всеки ден за предпочитане преди закуска на празен стомах.

При използване на този инструмент рано сутринта, вие помагате на храносмилателната система да функционира правилно и ще предотвратите появата на лошо храносмилане и запек, тъй като напитката насърчава производството на ензими, които помагат на храносмилането.