Ако искате да отслабнете, гладуването и диетите не са решение. Трябва да поставите ред в храненето си и да обуздаете апетита си. Можете да постигнете това като наблегнете на определени храни, потискащи апетита. Това помага за намаляване на цялостния прием на калории, което пък носи редукция на мазнините.

Сьомга
Сьомгата е много богата на омега-3 мастни киселини, които засищат глада и потискат желанието да похапнете и още нещо. Тези полезни мазнини имат свойството да намаляват секрецията на инсулин, откъдето идва и потискащото им въздействие спрямо глада.
Канела
Канелата е подправка с приятен аромат, която потиска глада. Може да се добавя към закуски, овесени ядки, зърнени култури, плодове, кафе, мляко. Тя упражнява контрол върху кръвната захар и инсулина, което обуздава и неистовото желание да преядете.

Ленено семе
В лененото семе също има завидни количества омега-3 мастни киселини, които засищат и най-вече оставят усещането за ситост за дълго време. Същото действие имат и множеството фибри в лененото семе, които засищат за няколко часа, което позволява да се лишите от междинни закуски, в повечето случаи вредни.

Зелен чай
Зеленият чай съдържа полифеноли, които спомагат за потискането на глада, а това помага в диетите. Зеленият чай стимулира редукцията на въглехидратите и мазнините, което действа благоприятно както на талията, така и на глада.

Овесени ядки
Въглехидратите в овесените ядки са със сложна структура, което изисква допълнително време за обработката им. Ето защо често биват наричани „бавно усвояеми въглехидрати“. Те намаляват инсулина и кръвната захар, а с това гладът изчезва за няколко часа.

Зеленолистни зеленчуци
Тъмнозелените зеленчуци са много богати на хранителни вещества продукти, които дават усещане за ситост дълго през деня. Спокойно можете да ги похапвате и вместо междинни порции, защото едновременно с това съдържат малко калории.

Сладки картофи
В сладките картофи се съдържа специален вид нишесте, малко по-различен от това в обикновените картофи. Това нишесте потиска секрецията на храносмилателни ензими, които предизвикват усещане за глад преждевременно. В тях има още витамини А и С, които са мощни антиоксиданти, борещи се с възпаленията.

Тъмен шоколад
Тъмният шоколад е горчив и има свойството да потиска апетита. В него се съдържа стеаринова киселина, която стимулира храносмилането и помага за поддържане на усещането за ситост.

Уасаби
Уасабито е доста люто, а лютите подправки имат свойството да ни правят устойчиви на глада. Това важи и за лютите чушки, които ще ви помогнат да контролирате количеството храна, което слагате в устата си.

Джинджифил
В джинджифила също се съдържат люти ензими, които намаляват усещането за глад и стимулират храносмилането. Веществата в джинджифила имат тонизиращо действие върху организма.

Авокадо
В авокадото също се съдържат големи количества омега-3 мастни киселини. Фибрите и мононенаситените мастни киселини също потискат апетита и правят редуцирането на мастна тъкан по-лесно.

Яйца
В яйцата се съдържат почти всички хранителни вещества, необходими на организма да функционира – протеини, мазнини, аминокиселини, витамини. Хората, консумиращи варени яйца на закуска приемат средно с около 330 калории по-малко през останалата част от деня. /az-jenata.bg