Сокът от киселото зеле лекува ракови заболявания и че е проверил сам върху себе си разкрива рецептата проф. д-р Янаки Караджов, който твърди, че тя е съобразена като пропорции с приготвянето на кисело зеле в бидон с вместимост от 100 л. Необходимото количество зеле е 50 кг, залива се с 50 л вода.Кочанът на всяка зелка се цепи на четири и в разреза се поставя 1 супена лъжица морска сол. После зелката се поставя с кочана нагоре в бидона. Общото количество сол за целия бидон трябва да бъде 0.900 кг. В бидона се поставят още 2-3 ябълки, 2-3 лимона, 1 червена зелка, 1 кочан царевица. Когато зелевият сок втаса, се пресича с 370 г прополис на прах. Добавя се и 500 г хрян (с дебелина на корена поне 6 см).

Зелевият сок се приема 3-4 пъти на ден по 150 г преди хранене. Ако киселото зеле се приготвя в топло време, към водата се добавя бутилка винен оцет.
Ако прополисът не е на прах, може да се употреби такъв на пръчка или на кубче - нарязва се с неметален предмет и се слага във фризера да замръзне, след това се счуква в дървено хаванче и се пресява. Прави се няколко пъти, докато прополисът стане на прах. Ако все пак останат твърди частици, те се разтварят в 100 г домашна ракия или спирт. /здраве-то/