Хирурзи от Бургаската болница спасиха крака на мъж, прерязан с флекс

Хирурзи от Бургаската болница спасиха крака на мъж, прерязан с флекс

Здраве 7191 6

Смесен екип от хирурзи на Бургаската болница оперира 4 часа, за да спаси 24-годишния Владимир Георгиев от Средец, чийто крак е бил прерязан при трудова злополука с флекс.

 „Кракът беше почти ампутиран – всички мускули, нервът, който нервира долния крайник, и основната вена бяха прерязани. За да спасим крака, събрахме смесен екип от ортопеди, съдови хирурзи и неврохирурзи. Възстановихме нервите и мускулите и ревизирахме задколянната артерия, която за щастие се оказа здрава”, обясни началникът на Отделението по ортопедия и травматология – д-р Лъчезар Томов.

 „Тази артерия е основният съд, който кръвоснабдява долните крайници и ако беше пострадала, пациентът можеше да загине от кръвозагуба”, обясни началникът на Операционния блок – д-р Светлозар Георгиев. Двамата днес посетиха своя пациент, за да се уверят как протича възстановяването.

Инцидентът е станал миналия четвъртък на работното място на Владимир, в цех зад "Мосю Бриколаж" в Бургас. Сега момчето е с гипсова шина и се възстановява в Отделението по ортопедия, а до него непрестанно бди майка му Таня.

Владимир си спомня за трагичния ден, в който за малко да загуби живота си: „Рязах дърво и изведнъж дискът ми заби, изхвръкна и се заби зад коляното ми. Аз и колегите ми реагирахме по най-бързия начин – стегнахме крака с колан и фланелка, за да спрем кървенето. Момчетата ме докараха директно в МБАЛ-Бургас. Лекарите веднага ме поеха. Благодарен съм им, че съм жив”. Майката Таня също е признателна на хирурзите от МБАЛ-Бургас. „Бях на работа като ми се обадиха, веднага дойдох в болницата, Владимир вече беше в операционната. Всичко продължи близо 4 часа. Изпитах голямо напрежение, но лекарите направиха всичко -  благодаря им, че синът ми е жив и здрав”, каза щастливата майка.

Владимир и майка му Таня

Въпреки тежкия инцидент усмивката не слиза от лицето на Владимир, който се надява скоро да започне да ходи. „ Вече успявам да се повдигам, правя тренировки, всички тук много ми помагат и са много мили”, казва момчето. За да се възстанови напълно след време  Владимир ще трябва да се подложи и на реконструктивна операция на дълбоката венозна система.

 

Етикети: МБАЛ-Бургас, Лъчезар Томов, Светлозар Георгиев, Ортопедия, Бургас

коментари

6

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com

10.09.2013
14:22

sto

това е много хубаво но явно е само за подбрани пациенти или е PR за докторите и болницата само няколко дни след това при много по малък инцидент ни изхвърлиха от бърза помощ и ни казаха ако искаме да си спасим пръстите на ръката да отиваме в Горна баня, за мен това не са лекари не може човек с прерязани пръсти да го изриташ и пратиш в софия ама да се спасява сам, хей докториии къде ви е съвеста бре в банковите ви сметки или в портфейлите ви

05.09.2013
21:37

dimit1r kochev

vlado blagori na BOG 4e milosta my e bila nat teb gospod e tozi koito ni pazi na nabotnotoni mqsto skoro6no ozdravqvane bratko.

05.09.2013
07:37

tania

skooro6no ozdravqvane i golemi blagodarnosti na ekipa.Mnogo rqdko sa takiva ekipi no slava bogu 4e vse o6te gi ima.

04.09.2013
21:13

Гост

Дано Владимир се възстанови напълно. Поздравления за лекарите, които са направили всички тези усилия, за да спасят крака и живота му!

04.09.2013
16:16

iliqna mihailova

radvam se 4e vsi4ko e minalo dobre skoto6no ozdrvavqvane na vladimir pojelavam :)

04.09.2013
11:08

възмутен

Сега да се издири шефа на фирмата, който му е наредил да реже дърво с флекс- абсолютно забранено. Има специални дискове за рязане на дърво.