Откриха нова кардиологична болница в Бургас

Откриха нова кардиологична болница в Бургас

Здраве 5869 10

В Бургас официално бе открита специализирана болница за активно лечение по кардиология и кардиохирургия Кардио Център "Понтика". Блницата ще работи денонощно и в нея могат да се лекуват всички нуждаещи се от прецизна диагностика и най-съвременно лечение на сърдечно-съдовите заболявания.

"Всеки ден у нас от инфаркт умират 250 души, а най-младият българин загинал от инфаркт е на 19 години, като се забелязва трайна тенденция за подмладяване на всички сърдечно съдови заболявания", обясни д-р Мариана Контева, управител на Кардио Център "Понтика".

При 2 милиона хипертоници, България e изправена пред епидемия от заболявания на съдовете и сърцето. Близо 200 000 бургазлии се регистрират като пациенти със сърдечносъдови заболявания, допълва още д-р Контева.

В новата кардиохирургичната болница с модерни ендоваскуларни методи ще бъдат лекувани и заболяванията на големите съдове в човешкото тяло.

Консултанти на Кардио Център "Понтика" са изтъкнатите кардиохирурзи  доц. Иво Петров, д-р Димитър Николов и проф. Генчо Начев, д.м.н.

Етикети: кардиоклиника, болница, сърдечно-съдови заболявание

коментари

10

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com

20.12.2010
14:15

Пашовина

Ама стига са лъгали - какво са открили като болницата ще заработи едва след нова година !!!

24.11.2010
07:17

бай Т.

Туй, бургаското е скромно подобие на кардиологичната болница в Ямбол. Не се заблуждавайте, режисираните протести в Меден Рудник целяха саботиране на общинската болница - проектирана също и за инвазивна кардиология! Протести, саботаж с цел налапване и нагушване на червени бандити! Какво хленчите за бургаските инфаркти? До сега и на "Чайкафарма" болницата щеше да е готова и тази - в "Меден Рудник"! На тези крадци въобще не им пука за инфаркти и бургазлии! Да отидат да видят ямболската болница и ако много имат мерак - да отидат и да изучат малко медицина там! Явор за едно е рав - за долнопробната роля на общинския съветних Абумелих в саботирнето на здравеопазването. ! Всичко е въпрос на "едни пари" при тези гадове, чужди пари!

23.11.2010
22:56

яв0р

Ахмеде, аз поне си пиша името/ истинското/ и не казвам , че разбирам от медицина, защото не разбирам. Казвам само , че е хубаво в бургас да има такава болница, ако получа инфаркт ти ли ще ми помогнеш, едва ли, ще ми помогнат я в тази болница , я в ямболската. Според теб явно такова нещо не е необходимо в града, или може би е необходимо, но друг трябва да работи , какво изобщо искаш да кажеш с писанията си....

23.11.2010
20:42

бай Ахмед

яв0р-е, яв0р-е, каквато ти логиката, такъв и правописа ти! тоз номер - като свършат аргументите и да се почва с правописа на опонента е изтъркан и скучен! Т.нар "бург" Абумелих е един омръзнал сопол - който си помисли че Бургас е ориенталски пазар - но неговата свърши! Както и тази на другия "бург" (от бургаския затвор, де) Ел Масри. От инвазивна кардиология далеч са "Прочутите" Петров и Николов - добри, усърдни лекари - налапали колкото могат. Кога Петров стана "кардиохирург" е друг въпрос - както и кога "Мидия" от "дай вар, дай киреч, дай тухли, хоросан" стана фактор в кардиологичните болници. И на Абумелихчето,и на мидийката жалка през оная работа им е за кардиология и прочее. Далаверата бе в скъпите клинични пътеки за стентиране. Но и това свърши. Само дето "Мидия" ограби болницата! п.п. За инвазивната кардиология - нали знайш, батьовото - стентиране -> ранен бай пас = лоша диагноза+груба манипулация. Знаем го хотел "Токуда" - знаем и по широкия свят кое как е.

23.11.2010
18:27

яв0р

ахмеде, ахмеде, поръчков на кого ?, Не някой друг, а бургът, почетният гражданин на Бургас - С. Абумелих попречи на сегашната ямболска болница да бъде в бургас през 2008 г; много си далеч от представите за инвазивна кардиология, но е хубаво да добиеш представа за правопис поне.

23.11.2010
18:14

манол

браво на мбал-бургас ,МНОГО ПАРИ ПЛАТИ ЗА ТАЗИ БОЛНИЦА ,ДАНО СИ Я ВЪРНЕ ,ЧАСТНА БОЛНИЦА С ДЪРЖАВНИ ПАРИ ВСЕКИ ЩЕ ПОСТРОИ ,ДАЖЕ И ПО-ХУБАВА И МОДЕРНА,само кинтари да има кой да дава,затова доцент СТАНЧЕВ си отиде ,ЩОТО КИНТИ НЯМА ЗА КОНСУМАТИВИ ,ОНИЯ СМУЧАТ ЗА ЧАСТНА БОЛНИЦА.ВЕНСЕРЕМОС ,майка ,кьорава работа

23.11.2010
17:32

бай Ахмед

яв0р-e, педал поръчков! тътрузенето до {мбол е защото поръчковите червени педали саботираха откриването на такава болница в Бургас - и при това - пет класи над далавераджийницата години наред! - с цел червената перачница на румен сербезов да доокраде недокраденото в здравеопазването! така, че без лицемерни сълзи! що се отнася до некадърковците от Токуда - има много да учат още! Инвазивнакардиология е едно - хотелче с медсестри - друго! А пък болница -дограмаджийница собственост на фалирал червен спонсор - строител - мерси! Без него!

23.11.2010
14:34

qwazx

а болниците на чайка фарма като тази в ямбол не са ли далавераджийница, но това не попречи на половин бургас да отиде там, защото тук няма

23.11.2010
14:31

яв0р до 1

абе смотан, ако ти или твой близък е с инфаркт не би ли се лекувал адекватно тук в бургас, вместо да се татрузиш до ямбол или софия; айде когато има нещо хубаво за града да се радваме , стига с този негативизъм

23.11.2010
12:58

далавера-далвера - алъшвериш!

Питайте Д-р Будаков защо се отказа от тази псевдоболница и далвераджийница! Облатния управител и кметя от една страна събарят незаконни бараки - от друга страна откриват незаконни лечебници! ЧИЧКО ПАРИЧКО ЛИ ИГРАЕ БЕ ????