Задържан е 21-годишniq Тодор Николов, нападнал незрящи туристи на главната улица в Стария Несебър, съобщиха от полицията. Агресивният шофьор, който удари възрастна жена, докато помага на слепи хора да пресекат улица в Несебър, е студент във Варна, той е задържан за 24 часа, все още няма повдигнато обвинение.

Случаят стана популярен след разпространен през медиите видеоматериал (виж ТУК), в който се вижда нападение над група от туристи със зрителни дефицити, станало в Стария Несебър преди дни. Районно управление – Несебър се е самосезирало, като в резултат на бързите оперативно-издирвателни мероприятия, предприети от полицейските служители, е установен и задържан за срок от едно денонощие извършителя на деянието.

Намерени и разпитани са свидетели-очевидци на инцидента, иззети се видеозаписи от охранителни камери, разположени в близост до местопроизшест-вието, назначени са експертизи. Събраните до момента материали са докладвани в Районна прокуратура – Несебър за предприемане на последващи действия.

Полицията се засегна, след като записа от видеокамерите изтекоха в публичното пространство. Органите на реда призовават, при подобни случаи, гражданите, станали свидетели на случаи в разрез със спокойствието и сигурността на обществото, да алармират полицейските служители своевременно, а не чрез видеозаписи или по друг начин в публичното пространство или социалните мрежи, да популяризират осъществен криминален акт.