21-годишната Красимира Костова, която бе заловена в Слънчев бряг, след като бе издадена Европейска заповед за арест, доброволно се съгласи да бъде предадена на холандските власти. Това се случи преди мунити в Окръжния съд. Делото за екстрадацията на Красимира започна с половин час закъснение, защото адвокатът й Благой Потеров не бе разбрал часа на заседанието. Красимира има три дни, за да размисли и да промени решението си.

В Европейската заповед за арест от фактическа страна е посочено, че на 20 март 2017 г., в жилище в Кралство Холандия, е открит трупа на холандския гражданин К.Х. ван Сайк. В жилището е открит разсадник на марихуана, чиято реколта е била прясно обрана. На тиксо, навито около глезените на жертвата, е открит пръстов отпечатък на исканото лице, също и дълъг черен косъм. Същевременно на Красимира К. са направени снимки пред дома на жертвата от други холандски граждани, на 19 март 2017 г. На същата дата, около полунощ, свидетели са установили, че три или четири лица излизат от жилището на жертвата. Описаното представлява убийство, непредумишлено убийство или квалифицирано убийство, наказуемо по чл. 289, чл. 287 или чл. 288 от НК на Кралство Холандия или кражба с употреба на сила, в следствие на което е причинена смърт.

Красимира има предишна условна присъда от Окръжния съд. Днес тя влезе в храма на Темида с дънки, тениска и шапка, която криеше лицето й.