Дъщеря преживя в едно жилище с разлагащия се труп на майка си в апартамента им в Шумен поне десет дни. В сряда към 13 часа социални работници отишли по своя инициатива да видят семейството и така се натъкнали на съмнителна миризма и подали сигнал в полицията. Три часа по-късно от апартамента на ул. „Харалан Ангелов“4а било изнесено тялото на 93-годишната Маргаритка. Информацията съобщава „Труд“.

Преди повече от седмица дъщерята Крумянка А./63 г./ казала, че се отказва от храната, която им била осигурявана от социалната трапезария в града. Това усъмнило служители и ги накарало да проверят на място в дома им какво се случва. Никой не отварял жилището.

Изпратен бил екип от Регионалната служба по пожарна и аварийна безопасност и със стълба те успели да надникнат до втория етаж през терасата на жените. Видели, че някой лежи в леглото. По-късно дъщерята се завърнала и обяснила, че е ходила на лекар за лекарствата си. Казала, че май майка й е починала на Великден, уточнява изданието.

Аутопсия ще изяснява причините за смъртта на възрастната жена. По непотвърдени данни след ужасяващото разкритие дъщерята е откарана в психоболницата в с. Царев брод. Тя е водела клошарски начин на живот. Апартаментът също бил заринат от боклуци и входната врата се отваряла само на около педя, вътре щъкали котки.

Съседи свързват двете жени с бившия градоначалник на Шумен през 20-те години на миналия век Крум Арнаудов. По-възрастната е била съпруга на сина му.