Засилени мерки за сигурност въведе полицията около храмовете. От МВР обещават да осигурят абсолютна безопасност за гражданите. От там призовават и за повече бдителност от страна на хората, които се събират на оживени места.

Всички граждани да носят документи за самоличност, да избягват носенето на обемисти багажи, тъй като знаете и в самите храмове е претъпкано и всеки багаж ще създаде затруднения, но такива обемисти багажи ще бъдат проверявани най-стриктно на входа на входните КПП-та, така че ако не е необходимо да не се носят. Ще бъдат изградени съоръжения и използване на техника с оглед недопускане на скоростно навлизане на коли в оградените територии, също така ще бъде включен оперативен състав, който ще има задача да противодейства на джебчийските кражби.

Най-често апашите посягат на портмонета в преметнати през рамо дамски чанти, както и външни джобове на дрехи със свободна кройка.

Без пари остават и мъже, които носят портфейлите си в задния джоб на панталоните.

Има няколко прости правила, които могат да ви спасят от ядове в празничната нощ. Основното е –

ако не е нужно, не носете голяма сума пари.

Освен това разделете парите и ги носете на различни места. Жените е хубаво да предпочетат чанта с цип, вместо с магнит, защото така ще са по-устойчиви на набезите на джебчиите.

Ако попаднете в навалица, задължително притиснете чантата си отпред

плътно до тялото, съветват от полицията. Ако усетите допир пък, обърнете се рязко и огледайте крадеца. Така ще можете по-късно да го опишете по-добре. При установена кражба, не се колебайте да се обърнете за съдействие към МВР.