Състезателят Ивайло Петков тествал мощното EVO 6 за състезание утре

Състезателят Ивайло Петков тествал мощното EVO 6 за състезание утре Ивайло Петков (крайният в ляво с очилата) е участвал многократно в инициативи за безопасност на пътищата. Снимката е от Световния ден за почит към жертвите от автомобилни катастрофи през 2013г., а мястото е пешеходната пътека, където бе прегазена 12-годишната Валя

Крими 16543 4

Водачът на мощното спортно "Мицубиши Еволюшън", което катастрофира днес в гробищния парк, е един от най-добрите автомобилни състезатели в Бургас – Ивайло Петков. Японският звяр EVO 6 е бил сред най-бързите. Автомобилът е регистриран като състезателен, но със забрана да се движи в градски условия.

„Ивайло се готвеше за състезание този уикенд, затова пробва автомобила в късния следобед по алеите на гробищата, за да бъде максимално безопасно”, казаха негови приятели пред БургасИНФО.

Това е най-мощната кола, с която Петков е смятал да извоюва победа, тъй като преди това се е състезавал с далеч по-нисък клас коли – „Лада”, „Форд” и др.

Припомняме, че върху спортната кола връхлетя джип на фирма за надгробни паметници, при което трима бяха ранени, сред които и самият Ивайло.

По този повод рейсърите в Бургас, известни под името DRAG.BG, припомнят, че от години настояват за специална писта, на която да могат да тестват автомобилите си и да организират състезания.

Още по темата очаквайте в БургасИНФО.

Етикети: Ивайло Петков, катастрофа гробища, EVO 10, Бургас, катастрофа

коментари

4

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com

08.04.2017
21:21

някой

Много си неграмотен Господ. Или по-скоро Господка....... Хаха

08.04.2017
10:04

Свети Петър

Господ всички ни ще прибере и не това е важно, а дали достойно си изживял живота.

08.04.2017
04:49

Господ

Ти обаче ще ги изпревариш

08.04.2017
01:31

Господ

На писта Бургас пратих телеграмка и на другия крадец Пенчев...всички в Бургас, знаят от кой открадна Ивайло колата и тази кражба. и алчност ще ги прати в гроба