Въпреки предупрежденията на полицията, пенсионерите продължават да се хващат в мрежите на телефонните измамници. Последните изпързаляни са няколко възрастни хора от Бургас, Карнобат и Средец, които доверчиво са изпълнили командите, дадени им по телефона и са предали общо близо 20 000 лева на измамниците. Най-голямата сума е дадена от 81-годишна жена от к-с “Изгрев”.

В сряда около 12.00 ч. в Районно управление – Средец е получено съобщение от 79 годишна жена от Средец за това, че станала жертва на телефонна измама по класическата схема “оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници” за сумата от 6 900 лв., която поставила в найлонова торбичка и закачила на входната врата на дома си. Същият ден около 16.30 ч. в Районно управление – Карнобат е получено съобщение от 79 годишна жена от Карнобат за това, че станала жертва на телефонна измама по същата схема за сумата от 1 000 лева, която поставила в торбичка и оставила до контейнер за смет, разположен на улица “Кооперативна”. След това пенсионерката се прибрала в дома си и получила ново обаждане с указание да зареди с ваучер за 10 лв. определен телефонен номер. Жената заредила исканата сума и след като премислила цялата ситуация, установила че е измамена и алармирала полицейските служители.

Oколо 16.30 ч. в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение от 81 годишна бургазлийка от бл. 55 в к-с “Изгрев” за това, че предала сумата от 10 000 лв., която поставила в найлонова торба и хвърлила през терасата на жилището си. Около 16.30 ч. в Пето Районно управление – Бургас е получено ново съобщение, но от 82 годишна бургазлийка от кв. “Черно море” за това, че била измамена със сумата от 1 950 лева, която поставила в найлонова торба и хвърлила през терасата на жилището си. Работата по случаите продължава.