Автобусът, пътуващ по линията Бургас-Средец, който се запали пред погледите на десетки пътници на Автогара „Запад” в вчера, 23 март е същият, който точно преди един месец аварира край детската градина в село Дебелт, в който по обяд пътуват ученици (виж ТУК).

Издал съм заповед за проверка как се изпълнява договорът с фирмата-превозвач, собственик на запаления автобус, каза за Радио „Фокус“ кметът на Община Средец инж. Иван Жабов във връзка със запаления автобус на автогара „Запад“ в Бургас в четвъртък вечерта (виж ТУК и ТУК).

Аварирал автобус с ученици в Дебелт вдигна на крак родители и полиция

„Два са инцидентите с този автобус. Сега разбрах от началника на Регионалната дирекция „Автомобилна администрация“-Бургас, че това е същият автобус, който се е самовъзпламенил в село Дебелт преди месец. Така че това вече можем да го квалифицираме не като случайно запалване, а като рецидив“, отбеляза Жабов.

Изгоря автобусът Бургас-Средец на автогара „Запад” (СНИМКИ)

Община Средец е предприела необходимите действия. „Свързах се с началника на „Автомобилна администрация“ - Бургас и от него разбрах, че ще направи пълна и щателна проверка. И след като завърши проверката ние ще изискваме протокол от проверката извършена от РДАА-Бургас. Вече съм издал заповед как се изпълнява договора, който е сключен със съответната фирма за извършване на обществен превоз. Така че предприели сме нашите превантивни мери и след като свършат и двете проверки, тогава ще пристъпим към изпълнение“, подчерта кметът на Община Средец.

Фирмата вече е изпратила друг автобус, който да изпълнява разписанията.

Вижте какво остана от автобуса "Сетра", пламнал на сектора за Средец в Бургас (СНИМКИ)