„Базата на джихад” пое отговорност за атентата на летището в Бургас

 „Базата на джихад” пое отговорност за атентата на летището в Бургас

Крими 2131 1

Неизвестната досега организация "Базата на джихад" е поела отговорността за атентата на летището в Бургас, при който загинаха седем души, твърди сайтът на израелския вестник "Йедиот Ахронот". Групировката разпратила съобщение до няколко западни медии, в което казва, че е атакувала автобус с израелски туристи.

От "Базата на джихад" заплашват и с нови нападения "срещу грабителите на светите земи" по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, започнал преди ден.

Според друг израелски вестник - "Маарив" отговорност за атентата е поела неизвестната досега групировка "Ал Кайда - Джихад". Не е ясно дали става дума за основаната от Осама бин Ладен организация. Според арабисти разминаването идва от там, че "Ал Кайда" може да се преведе като "база, основа".

Междувременно пред ТВ7 вътрешният министър Цветан Цветанов опроверга появилите се информации, че съучастникът на заподозрения за взрива, е американски гражданин.

"Нито за миг колегите не са спрели да работят. Надявам се с общите усилия на евроатлантическите партньори действително да можем да установим повече факти и обстоятелства, както и мотива", казва Цветанов.

По думите му има много голям обем информация, правят се и множество анализи.

"Няма държава в света, която да е застрахована от извършване на терористичен акт. ДАНС е в контакт със специалните служби на всички държави и в тази посока никога не е имало притъпени сетива на българските служби относно тероризма, коментира още министърът.

Етикети: Бургас, летище, Сарафово, атентат, Базата на джихад, взрив

коментари

1

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com

26.07.2012
09:32

YAKKAY

СЪЧИНЯВАТ СЕ ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ И ИЗМИШЛЬОТИНИ:...,...,...,...,...,...!!!??? Приятели, това което се случи с Вас в Бургас не го пожелавам и на смъртните си врагове..., по лошото следва винаги след трагедията в България и по света..., пострадалите започват да ги третират като престъпници..., а престъпниците като герои..., мисля си защо се случва всичко това ..., и стигам до извода..., че всички които се правят на Ваши спасители и помощници са дошли да усвоят и осребрят някакви дивиденти на Ваш гръб...!!!??? Факт е, че са ви държали в неведение за станалото..., а Ви връщат обратно случайно някои от Вас да не разпознае някои от престъпниците които са помогнали на нападателят Ви..., обикновените хора могат да бъдат третирани като говеда..., но държавните чиновници и престъпниците имат привилегии по закон..., всичко за тях да бъде засекретено..., иначе може да се докажат взаимовръзките между държавите..., държавните чиновници..., мафията..., и терористичните актове..., планувани от тайните служби по време и място..., нека отговорят държавните чиновници как така за взривения престъпник имат цял филм..., а за евентуалният му помагач няма и един кадър от охранителните камери на летището..., а чак са намерили и илюстрирали копие от фалшивата му шофьорска книжка..., имат портрет от фото робот..., които се прави по описание на очевидци обикновено..., ако не става дума за измама разбира се..., в която участват заговорниците от най високо междудържавно ниво....!!!!???? След щателен анализ на обществено публикуваните коментари..., нормалната логика ме навежда на това заключение на този етап..., Вие сте техните златни рибки за осребряване на дивиденти..., политически..., икономически..., медийни..., и прочие..., един гледа сватба другият брадва..., да го духа електората по целия свят...!!!??? Това е моето мнение и становище по въпроса на този етап...,много ще се зарадвам ако някой по скоро успее да ме опровергае...!!!???