Днес в Бургас се проведе среща на Младежко ДПС, на която присъстваха всички областни председатели и централния оперативен съвет на младежката организация, съобщиха от "ДПС-Доган" в информация до медиите.

Оттам заявиха следното: "Домакини на форума бяха председателите на Младежко ДПС Ибраим Зайденов и Танзер Юсеинов, където младежите обсъдиха горещите теми във връзка с вътрешнопартийната криза.
Всички бяха категорични, че изходът е: „ДПС без Пеевски“ и се обявиха против насаждането на етническо напрежение от групировката на Пеевски. Според тях това е жалък опит за създаване на раздори и изкривяване на ситуацията. Младежите препотвърдиха безусловната си подкрепа за автентичното ДПС начело с лидера д-р Ахмед
Доган.
„Добре че има такива моменти, за да разберем с какви хора сме заобиколени. Да не позволяваме Младежко ДПС да бъде инструмент в нечий ръце“, заявиха младежите.


Взимайки думата, един от областните председатели на Младежко ДПС припомни, че на конференцията на ДПС, в началото на годината, са били раздадени раници на всички участници, на които никъде не е изобразено логото на ДПС, а единствено надписът „Ново начало-заедно с хората“ и зададе реторичния въпрос дали това не е била ясна заявка за
нова партия още тогава.

Младежите призоваха своите колеги от цялата страна да спрат да си затварят очите и да се освободят от страха.

На срещата присъстваха председателя на ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров,
евродепутатът Илхан Кючюк, народните представители Джейхан Ибрямов, Севим Али, Валентин Тончев, Фатме Рамадан, Ализан Яхова, Левент Мемиш, Мюмюн Мюмюн, Ахмед Вранчев, Ешереф Ешереф и Юсеин Вейселов.


По-късно през деня, по покана на Почетния Председател, представителите на Младежко ДПС проведоха среща с Ахмед Доган. Пред д-р Доган те препотвърдиха позицията си, че всички младежки структури в страната застават безусловно зад неговите решения и заявиха пълна подкрепа за единствения лидер и визионер на ДПС.

"Вие сами очертахте стратегията за развитие на ДПС във времето", казва на младите д-р Доган, което става ясно от разпространено по-късно видео.

Почетният председател се обръща към младежите: "Колеги, респектирам съм. Впечатлен съм! Вие сте готови! Вие сами предложихте изхода, за което много ви благодаря. Това е едно препятствие, което ние трябва да преодолеем; едно предизвикателство, с което трябва да се справим, и аз съм доволен, че имате готовност за това; имате осъзнатост с реално сканиране на проблемите. Гордея се с вас!".

В края на срещата младежкият актив бе категоричен: „Пред нас никога не е имало дилема: За нас ДПС е д-р Ахмед Доган. Време е демокрацията да възтържествува. ДПС без Пеевски!“