„За мен е огромно удоволствие, за да открием днес заедно най-модерното спортно съоръжение в България. Изграждането на съвременна спортна инфраструктура е от ключово значение за развитието ни като нация, не само за постигане на високо спортно майсторство, но най-вече за масов спорт, за подобряване здравето на хората и за духовното и физическо развитие на младите хора в България. Бургас – най-модерно развиващият се град в България заслужава и отдавна чака тази зала.“, каза президентът Румен Радев при откриването на спортна зала „Арена Бургас“, което се състоя тази вечер (Вижте тук).

„ Тя е факт, благодарение на подкрепата на няколко правителства. Искам да благодаря и на министъра на младежта и спорта Весела Лечева за голямата упоритост и помощ тя да се случи, на министър Шишков – за съдействието всички документи и разрешителни да бъдат издадени съгласно закона. Но най-вече залата е факт, благодарение на Община Бургас и ръководството в лицето на кмета Димитър Николов. Той доказа, че там, където има визия за развитие на града, високи амбиции, упоритост, настойчивост, иновативност и умение за работа с всички институции – нещата се случват. Аз обаче имам подозрения, че г-н Николов нарочно е подбрал днешната дата. Да му честитим рождения ден, да му пожелаем да бъде все така всеотдаен в името на прогреса и развитието на Бургас. Да е жив и здрав. Спортната зала дава възможност на редица федерации и спортни клубове да организират тук големи спортни мероприятия, международни турнири. Тепърва ще се усеща ефектът за Бургаски регион и за България, защото мащабите и потенциалът на тази зала предлагат възможност за международни състезания от най-висок клас в различни видове спортове.

Това е огромен успех за бъдещето на Бургас. Искрено ви поздравявам с невероятното съоръжение, с тази инвестиция за бъдещето на Бургас. Желая много спортни успехи и на добър час!“, добави президентът Радев.