Водещи футболни школи у нас запълват паузата в областните първенства със силни турнири на регионален и национален принцип като жест към бъдещите футболни звезди на България. Целта е децата да не губят състезателен ритъм, да обменят опит и да надграждат. ДФК "Звездичка" с подкрепата на община Бургас е организатор на традиционния градския турнир "Мини Шампионска лига" за ученици. При изключителна драма и голям заряд бяха излъчени призьорите.

Шампион стана отбора на ОУ "Петко Росен". Подгласник е СУ "Йордан Йовков", трето място за СУ "Константин Петканов" и четвърто за НБУ "Михаил Лъкатник".

Всички участници получиха купи, медали, грамоти и торбичка с лакомства.

Пресявките се провеоха презп през изминалите две седмици. Децата са част от голямото семейство на ДФК "Звездичка".

Срещите бяха проведени на едноименния спортен комплекс. Паралелно в базата се проведе интригуващ национален турнир за Футбол 7 за набор: 2007 година. Той бе приятелски и класирането е от второстепенно значение.

Освен домакините, сили премериха още "Черно море"/Вн/, "Ботев"/Пд/, "Етър"/ВТ/ и "Пловдив сити по системата всеки срещу всеки. Купи, медали и лакомства имаше за всички. В петък, събота и неделя предстои "звездичките" да домакинстват за Футбол 5, набор 2008 год. Участие са потвърдили по два отбора от възрастта: "Берое" и "Черно море".

"Вярвам, че сме полезни с организирането на тези надпревари. Виждам, че се оценява това което правим за по-силно и можещо футболно поколение" заключи Петър Алексиев, ръководител на "Звездичка Бургас".