Бургаски спортен център превръща почивните дни в забавление. В последните две съботи дамите от „Транс-формация” организираха Дни на отворените врата, в които всички желаещи можеха да се включат безплатно в демонстрация по аеро йога и нещо съвсем ново за града – акро йога.

„Акро йогата все още не е толкова разпространена в Бургас. Интересното при нея е, че тя се изпълнява от трима души, като единият е легнал и служи за база, а другият прави фигури с тялото си във въздуха. Ролята на третият е да контролира и следи целия процес. Акро йогата изгражда голямо доверие между двамата партньори – базата и летеца и едновременно с това е релаксираща и изключително красива, като изпълнение. Тя е много подходяща и за двойки, които минават през трудни периоди, защото ги кара да си вярват отново. Днес я демонстрирахме и от следващата седмица вече ще я практуваме в залата, като хората трябва да знаят, че могат да идват и по единично”, обясни за БургасИНФО Маргарита Мусакова. Усмихната дама е една от собственичките на спортен клуб „Транс-формация”, който си поставя за цел да предложи тренировки от ново поколение.

Идеята на центъра е да съчетава трите компонента, спомагащи за здрав дух в здраво тяло – практики за правилно дищане, различни видове спорт и здравословно хранене. Затова скоро към „Транс-формация” ще отвори и протеинов бар.

За краткото време, откакто работи, центърът е успял да събере и много любители на аеро йогата. Тя се изпълнява във въздуха, с помощта на специални хамаци и увеличава гъвкавостта на трениращия, като оказва благотворно въздействие върху ставите, увеличавайки силата на ръцете.

„В „Транс-формация” наблягаме на това да се забавляваме и да общуваме. Всеки от нас в ежедневието си има натоварване, което води до стрес, като целта ни е тук да се ратоварваме и зареждаме с нова енергия, докато спортуваме”, казва още Маргарита.

Интересен факт е, че всяка събота от 11:30 центърът е с вход свободен и се организират групипо медитация „Нада брама”, водени от инструктора Елена Кулева, която е преминала тримесечно обучение в Индия.

„По време на медитацията всички си пожелаваме нещо добро, настройваме се на позитивна вълна”, обяснява Маргарита. Тя и нейната колега са неуморни. Дамите всяка седмица организират различни събития с гост – участници, като за последно опит е споделил известният хип-хоп хореограф на танцова школа „Криейтърс” Христо Хаджимихайлов, който стана известен с участието си в „България търси талант”. А всички, които искат да си подарят няколко часа релакс в зареждаща атмосфера, могат да изберат някой от спортовете в „Транс-формация”. Центърът се намира на ул. „Гладстон” 98.